Когато баща ми почина, изхвърлих от апартамента си жената, с която той беше живял 16 години.

Всички ме съдят!!!

Наскоро баща ми почина. Почти веднага след погребението изселих от апартамента жената, с която баща ми беше живял дълги години. Защо? Защото през годините тя се държеше ужасно с мен. Така че защо трябва да съм мил с нея? Така, както тя се отнасяше с мен, така и аз ще се отнасям с нея.

Майка ми почина, когато бях само на девет години. Тя имаше рак и почина много бързо. Баща ми беше от онези мъже, които не можеха да живеят без жена. Затова той започна да си търси жена скоро след смъртта на майка ми. Живеех ту при едната, ту при другата от бабите си. Не беше толкова лошо, но наистина исках да живея на едно място.

Татко дори ме запозна с жените си няколко пъти, но никоя от тях не се задържа за дълго. Татко наистина искаше да се разбирам с тези жени. Но аз си мислех, че той изневерява на майка ми, и не се опитвах да се сприятелявам с никого.

И тогава, когато бях на 14 години, баща ми започна да живее с една жена на име Рената. Отначало дори я харесвах. Отначало тя се отнасяше добре с мен. Но после разбрах, че тя се държи така само за да спечели доверие. И тогава тя започна да се държи по друг начин: започна да определя свои собствени правила.

Тя ме смяташе за нищо. Често ме провокираше към спорове и винаги даваше на баща ми да разбере, че аз съм лошият, а тя е добрата и щедрата. Спорех и с баща ми, и с нея. Бащата вярваше на Рената, а на мен не вярваше. Това много ме ядосваше. На татко не му харесваше, че се намесвам в живота му. А Рената каза на татко, че дъщеря ѝ живее с майка си и не ги притеснява.

Един ден баща ми опакова нещата ми и ме закара при баба ми – неговата майка. Това много промени живота ми: трябваше да сменя училището и да си намеря нови приятели. В началото баща ми ме посещаваше поне понякога. Но после спря.

Отношенията ни се подобриха донякъде, когато навърших 20 години. Отидох в университета и баща ми дори ме помоли да живея с него, но аз отказах и се преместих в общежитието. Не бях виждал Рената от години. Знаех, че тя живее с баща ми, но те никога не са се женили.

След това се омъжих и ми се роди дете. Баща ми ни посещаваше често, говореше с мен и с внука ми. А после се разболя много. След инсулта баща ми се нуждаеше от грижи, а Рената каза, че трябва да помогне на дъщеря си с малкото дете, и си тръгна. Аз поех грижите за баща ми.

Месец по-късно баща ми почина. Рената плачеше и крещеше, че не съм се грижила за него както трябва. Ако тя се беше грижила за него, той досега щеше да се е възстановил!

Погребението беше организирано изцяло от мен и съпруга ми. Рената не даде и стотинка за погребението.

Аз организирах и бдението. Свекърва ми много ми помогна. Знам, че Рената дори не е ходила на гробището на баща си: там лежаха увехнали цветя и никой освен мен не ги беше почистил.

След това отидох при нотариуса. Половината от апартамента е принадлежал на баба ми и тя ми го е подарила , когато е била още жива. Сега другата половина от апартамента – част от апартамента на баща ми – стана моя.

Разбира се, нямаше да позволя на Рената да живее в този апартамент. Отначало тя дори не ми повярва, когато поисках да ми даде апартамента. Дори се скарахме за това. Тогава се обадих в полицията и ги помолих да отстранят тази жена от апартамента ми. Те провериха документите и Рената беше принудена да напусне апартамента ми. Тя крещеше, че ще ме съди и ще спечели в съда. Но аз много добре знам, че няма да успее.

Бях много изненадан, когато роднините ми казаха, че съм постъпил ужасно и много несправедливо, дори подло. Защо? Защото сега тя разказва на всички, че аз съм виновен за смъртта на баща ми и че съм го направил, за да получа апартамента.

Но аз мисля, че постъпих абсолютно правилно и не ме интересува какво мислят роднините ми за това.

 

Rate article
Когато баща ми почина, изхвърлих от апартамента си жената, с която той беше живял 16 години.