Когато Антъни имаше нужда от помощ, аз бях неговото семейство, а той не ме покани на сватбата, защото бях непознат!

Един ден дъщеря ми ми каза, че се среща с мъж, който е с 9 години по-възрастен от нея, но това не ме уплаши, защото тя веднага добави, че е много щастлива с него и се чувства добре с него. След това ми каза, че той е женен и има син от предишен брак, но това не ме разтревожи. Дъщеря ми беше искрено щастлива и това ми беше достатъчно.

Приех зетя си, макар че ми беше трудно. Не станахме приятели, но се отнасяхме с разбиране един към друг. По-късно успях да се запозная със сина му, който се влюби в своята “мащеха”. Момчето се оказа толкова мило, че не осъзнах как се е превърнало в мое собствено.

Зетят ми бързо предложи брак на дъщеря ми и те започнаха да живеят заедно. Виждах малкия Антъни през уикендите и той също се отнасяше към мен като към баба.

Времето мина бързо. След 20 години Антъни обяви, че ще се жени. Дъщеря ми и аз бяхме много щастливи и се запознахме с нашата снаха, добро момиче, но не бяхме поканени на сватбата. Когато започнахме да питаме зет ми защо, той ни обясни, че бившата му съпруга искала да види на сватбата само семейството си. Дъщеря ми и аз бяхме много обидени, че след толкова години на отглеждане и обич към Антъни, сме разбрали, че през цялото време сме били чужди хора   .

обичах чуждия внук, сякаш беше мой собствен, той често оставаше при мен, дори няколко пъти ходи с мен на море, а след това не бях чужда за него. Когато ме помолиха да помогна за плащането на образованието му, аз също бях член на семейството. Едва когато се стигна до сватбата, веднага станах чужда.

Дъщеря ми го прие още по-болезнено, защото през цялото време се беше отнасяла към него като към син     .

Шест месеца по-късно едно хубаво събитие ни събра всички на масата – годишнината на зет ми. Внукът ми и съпругата му ме поздравиха, сякаш нищо не се е случило, а аз просто съм бил учтив. В същото време зет ми започна да говори за това, че на младоженците им е много трудно да живеят в апартамент под наем и би било хубаво, ако някой ги приюти за известно време. Разбрах, че зет ми има предвид мен, защото само аз живеех сама в тристайния апартамент. Отначало се престорих, че не разбирам за какво говори, но когато ме попита директно, му отговорих: “Не искам чужди хора да живеят с мен! Те помагат ли си, обичат ли се?”.

 

Rate article
Когато Антъни имаше нужда от помощ, аз бях неговото семейство, а той не ме покани на сватбата, защото бях непознат!