– Kiek dar planuojate gimdyti? – sarkastiškai paklausė mano vyro mama.

– Ar tu esi kūdikių fabrikas? Kiek dar kūdikių planuojate gimdyti? – Vyro motina pašaipiai perklausė mane.
– Sveiki ir jūs! Tatjana Andrejevna, nebūkite tokia šykšti, prašau. Maksimas pasakė, kad mes laukiamės kūdikio, ir tai tave nuliūdino? – mandagiai paklausė Žana.
– Žinoma, kad suerzino! Jau po trečio anūko prašiau, kad nustotumėte veisti. Bet tu neklausai išmintingos moters! Naujųjų metų proga daviau tau prezervatyvų pakuotę, kad pradėtum saugotis, o tu vis dar tai darai! – sumurmėjo giminaitis.

Žana prisiminė, kaip Naujųjų metų išvakarėse uošvė jai padovanojo didžiulę pakuotę prezervatyvų. Kaip tik buvo jos vyriausiojo sūnaus gimtadienis, todėl tėvas užsiminė jaunai porai, kad laikas sustoti.

– Mes tave išgirdome, bet su gamta nepasiginčysi, – gana ramiai atsakė uošvė.
– Jūs bandote būti juokingi? Tada patys susitvarkykite su savo vaikais, aš jums daugiau nepadėsiu…
– Ir tu iš tikrųjų nesi…” Telefone pasigirdo skambutis, Žana nespėjo baigti.

Mergina numetė telefoną ant lovos, nusišypsojo ir paglostė pilvą, kuris kol kas buvo visiškai plokščias. Pora laukėsi ketvirto kūdikio, tai Tatjaną Andrejevną erzino. Mergina negalėjo suprasti, kodėl jos mylimojo motina taip nervinasi.

Jos uošvė niekada nesirūpino anūkais ir nepadėjo jaunai porai finansiškai. Mažylius ji galėdavo aplankyti daugiausia kartą per mėnesį. Dovanų atveždavo tik per šventes. Džeinei tai nepatiko, bet ji visą laiką tylėjo. Mano uošvė nėra vargšė moteris, ji galėjo nupirkti anūkams saldainių, bet, matyt, neturėjo noro. Sužadėtinė savo nepasitenkinimą pasilieka sau, ji net vyrui nieko nesako. Jos vaikai aprengti ir pamaitinti, ir tai svarbiausia.

Maksimas parneša namo gerą atlyginimą, o Žana stengiasi papildomai užsidirbti namuose. Kai jos nedidelis verslas ėmė nešti neblogus pinigus, ji net pasamdė auklę, kad vaikai jos neblaškytų. Kol mama dirba, pagalbininkė su jais žaidžia ir vaikšto.

Jie turi labai gražią šeimą, tačiau visą šią idilę sugadina Tatjanos Andrejevnos agresija. Ji nuo pat pradžių nesižavėjo savo atžala, o kai vienas po kito atsirado anūkai, ėmė ant jos pykti. Pirmą kartą Tatjana nesutiko trečiosios anūkės, primygtinai reikalavo, kad jai būtų padarytas abortas. Laikui bėgant prilipo prie širdies mažoji mergaitė. Vos tik visi konfliktai nurimo, taip svainė sužinojo apie ketvirtą nėštumą.

Jie neplanavo taip greitai susilaukti ketvirto kūdikio, bet taip nutiko. Dievas atsiuntė vaiką, kad jie galėtų jį užauginti ant kojų.

Džiugi žinia nelabai nudžiugino klastingą giminaitę. Žana įsitikinusi, kad jos uošvė nerimauja, jog sūnus nustos jai padėti. Maksimas nuolat aprūpina tėvą pinigais, todėl ji nervinasi. Kai gims ketvirtas vaikas, išlaidos padidės, ir jos parduotuvė bus uždaryta.

Žana neprieštarauja, kad jos vyras padėtų motinai, bet ne vaikų nenaudai. Jie vis dar turi pakankamai pinigų, todėl žmona skatina Maksimo gerus poelgius. Jis jau gydė motinai dantis, vežė ją prie jūros, sumokėjo už kosmetinį remontą jos bute.

Jei Žana teisi ir jos uošvė nerimauja dėl savo finansinės padėties, laikui bėgant ji tik blogės. Giminaitės menkniekis ir dejonės prives nėščiąją uošvę prie psichozės.

Žinoma, jokie jos veiksmai neprivers poros nutraukti nėštumo, jie nusprendė pagimdyti ketvirtą įpėdinį, ir viskas. Kyla tik vienas klausimas: ar uošvė turi teisę nurodinėti vaikinams, kiek jie turėtų turėti vaikų?

 

Rate article
– Kiek dar planuojate gimdyti? – sarkastiškai paklausė mano vyro mama.