Кели се съгласява да се грижи за бебето на съседката си за няколко дни. И в този момент в живота ѝ се случва нещо важно.

Кели беше на 40 години, но се чувстваше на 30. Беше силна и независима, но самотна. Беше успяла да достигне големи висоти в кариерата си. Кели печелеше добри пари, така че те бяха достатъчни, за да пътува с приятели, по ресторанти и скъпи неща. Но майка ѝ постоянно я притеснявала с въпросите си “кога ще имаш внуци, кога ще се омъжиш, а времето си тече”.

Кели изобщо не възнамеряваше да ражда, мисълта за дете я плашеше. В крайна сметка трябваше да промени целия си живот, цялото си ежедневие, Кели не беше готова за такива жертви. Майка ѝ я притискаше все повече и повече, затова Кели реши, че ще е по-добре, ако се премести в отделен апартамент, още повече че вече беше натрупала необходимата сума пари. Кели се премества спокойно и си намира нова приятелка – Ирис, самотна майка.

Един ден Ирис дойде при Кели посред бял ден:

– “Кели, имам спешна нужда от помощта ти. Трябва да отида в селото, да помогна на майка ми да се прибере от болницата, да уредя всичко за нея и да не оставя детето при никого. Всички роднини са заети, погрижи се за моя Тони, аз ще направя всичко, което искаш, по-късно.

Кели дори нямаше време да намери подходящо извинение, трябваше да се съгласи да вземе Тони за два дни. Момчето беше само на три години, не говореше, седеше мълчаливо на пода. И тогава Тони започна да плаче, но не като всички деца, които крещят без прекъсване, а горчиво плачеше. Отначало Кели не знаеше какво да прави с него. Стори ѝ се, че го храни, води го до тоалетната… от какво има нужда?

И тогава й хрумна – бебето просто се страхуваше без майка си. Кели прегърнала силно детето и започнала да му говори: “Не се страхувай, бебе, аз съм тук, всичко е наред”. Момчето се успокои и се наведе по-близо до Кели. И тогава жената усети някаква топлина в себе си.

Двата дни минаха неусетно, тя се разхождаше с Тони, ходеше до детските магазини, играеше си с него, а в последния ден дори ѝ беше жал да го върне на Айрис. Кели се зачуди дали сега има нужда от бебе, или то е добро само за няколко дни.

 

Rate article
Кели се съгласява да се грижи за бебето на съседката си за няколко дни. И в този момент в живота ѝ се случва нещо важно.