Казах на съпруга ми, че трябва да помогнем финансово на майка ми. Реакцията му ме изненада

Казах на съпруга ми, че трябва да помагаме на майка ми с пари всеки месец. Честно казано, отне ми много време да се реша да проведа този разговор, защото не знаех как ще реагира на него.

Живеем в благоденствие и имаме прекрасен син. Аз съм щастлива съпруга, семейството ни има всичко. Досега живеехме отделно от родителите си. Случи се така, че майките ни останаха сами. И баща ми, и бащата на съпруга ми напуснаха семейството и престанаха да се интересуват от нас. Преди четири месеца свекърва ми се премести при нас.

Тя е по-възрастна и има нужда от помощ. Затова със съпруга ми решихме да я вземем при нас. Договорихме се да наемем апартамента на свекърва ми. Нямах нищо против тя да се премести в нашия дом, защото със свекърва ми сме в добри отношения.

Освен това по този начин тя ще може да спести малко пари за себе си.

Съпругът ми има собствен бизнес и аз му помагам по финансовите въпроси. Работя от вкъщи. Контролирам разходите и печалбите на фирмата, проверявам дали всичко е наред.

Осигуряваме се сами. И се справяме чудесно. Грижа се за сина ни, върша домакинска работа и работя. Свекърва ми казва, че живее с нас като на курорт.

И наистина е така. Единственото нещо, което прави, е да си играе с детето. И то само когато й се прииска. Всичко ме устройва и мен. Готвя и чистя сама.

Напоследък започнах да забелязвам, че майка ми има храна в хладилника само когато я предупредим за посещението си. Всички останали пъти, когато съм идвала без предупреждение, в хладилника е имало само хляб, яйца и варени картофи. Това доста ме разтревожи.

Престорих се, че не забелязвам нищо. После реших да се уверя сама. Но четири пъти не може да е съвпадение. Обадих се на съпруга си и му казах, че оттук нататък ще отделя две хиляди гривни от бюджета ни за майка ми. И то без обсъждане.

Съпругът ми го прие добре. Дори предложи да й дадем по-голяма сума или да платим комуналните сметки на майка ми.

Мислех, че съпругът ми няма да го приеме добре. Той каза, че майка ми живее сама и има нужда от помощ, а неговата майка е при нас, така че тя няма нужда от нищо. Ако все пак има нужда от нещо, ние сме тук за нея. Честно казано, не очаквах такава реакция.

Единственото, което беше, че той беше малко обиден, че може би съм си помислила, че идеята ми няма да му хареса. Оттогава за пореден път се убедих, че съпругът ми е изключително чувствителен и учтив.

Майка ми беше много щастлива. Понякога наистина й липсваха пари, но не искаше да ни каже за това. Казваше, че ние си имаме собствени разходи, детето ни, свекървата. Как можеше да мисли така? Разбира се, майка ми беше много щастлива, макар че в началото отказваше да помага. Мисля, че на родителите трябва да се помага, ако могат.

 

Rate article
Казах на съпруга ми, че трябва да помогнем финансово на майка ми. Реакцията му ме изненада