Каролина не можеше да разбере как така старостта ѝ е много по-добра от младостта.

Отначало брачният живот на Каролин изглежда като ад. Тя се омъжва за Патрик доста рано и се премества при него. Патрик живееше с майка си, по това време баща му си беше отишъл от този свят. Живееха в съседното на дома на Каролайн село. Каролина често бягала от къщи, опитвала се да се върне в дома на родителите си, но майка ѝ дори не отваряла вратата, само крещяла през отворения прозорец, че трябва да се върне при съпруга си, да бъде търпелива и всичко ще се оправи.

Когато разбрала, че е бременна, съпругът ѝ бил отведен в армията, а Каролина останала с тираничната си свекърва. Тя беше много властна жена, която беше свикнала всичко да бъде както тя каже. Нямаше никаква подкрепа, единственото, което ѝ казваше, беше да бъде търпелива.

Минават две години, Каролина ражда син, съпругът ѝ се връща от армията, но нищо в живота ѝ не се променя към по-добро, а напротив. Всичко станало още по-лошо. Патрик никога не подкрепял съпругата си, във всяка ситуация заставал на страната на майка си. Тя нямаше къде да отиде. Въпреки ужасното поведение на свекърва си, Каролина се грижела за нея, когато остаряла.

Патрик, от своя страна, се отнасял с нея като с прислужница и ѝ изневерявал. Когато разказала на майка си за всичко, което ѝ се случило, в отговор чула само едно – “издържай”.

Минали няколко години, децата пораснали, съпругът остарял и се върнал в семейството. Понякога той дори помагал на жена си в къщата. Децата помагали на родителите си по всички възможни начини. Очевидно майката е била права за необходимостта да се търпи. Макар че понятието “търпение” е доста разтегливо… Каролина намери щастието в напреднала възраст, тя го заслужаваше.

 

Rate article
Каролина не можеше да разбере как така старостта ѝ е много по-добра от младостта.