Карл отказва предложението на брат си да продадат апартамента и да си поделят сумата по равно. Но това не спря Брус.

Родителите на братята Карл и Брус им оставили двустаен апартамент за двама. Те живеели нормално, докато съпругата на Карл не забременяла.

– Разбира се, чудесно е, че ще стана чичо. Но къде ще живеете?” Брус попита брат си.

– Това е въпросът, който предлагам да решим сега ние с теб. Нека ти се преместиш във вилата, а ние ще останем тук.

– Защо аз? Ти се премести.

– Как си го представяш? Как ще стигам до работа оттам? Аз работя във фабрика. Вие работите дистанционно от вкъщи. Каква е разликата в това къде ще седнете?

– За мен е така. Трябва ми бърз интернет. А както знаете, там интернетът е слаб. А и магазините са наблизо. Имам ли нужда от него?

– Но за нас четиримата тук ще е трудно.

– Е, наеми си апартамент.

– С моята заплата? Трябва да плащаш наем и да издържаш семейството си. Шегуваш се?

Така че не сме решили да вземем нищо. Но когато бебето се роди, Брус осъзна всички прелести на живота. Плачът на детето не му позволяваше да спи и да работи. И тогава той предложи на брат си:

– Да продадем апартамента, да вземем ипотечен кредит и да си купим по един апартамент.

Карл отказа. Това не спря Брус. Той се преместил при приятеля си, продал своя дял от апартамента, взел ипотечен кредит и два месеца по-късно се преместил в едностайния си апартамент

– Това не е това, което правят братята! – Карл се обади на Брус.

– Взех заем и си купих апартамент. А ти взе заем и си купи кола. Ти си направил своя избор. Аз направих своя избор. Какви обиди?

– Знаеш ли, че дядо ми, новият ми съсед, е любител музикант. Той е акордеонист. И сега се упражнява от сутрин до вечер?! Той държи детето будно!

– Е, вероятно и вашето дете пречи на дядо ви да репетира. Така че разрешете проблема по приятелски. Отказахте предложението ми и сега не мога да ви помогна…

 

Rate article
Карл отказва предложението на брат си да продадат апартамента и да си поделят сумата по равно. Но това не спря Брус.