– Какво знаете? Как да живеем от чуждото добро? Е, разбира се, дошъл си подготвен за всичко, така че сега си голям експерт!

Най-луксозният подарък за сватбата ни дойде от свекърва ми. Тя също го поднесе с достойнство, но ако не беше го поднесла, всички щяха да се впечатлят. Тя ни подари къщата на баща си, която се намираше в тиха част на града, по-скоро на село, с парк и езеро наблизо, а микробусите не се движеха много често, но това не ни плашеше по онова време.

Оказа се обаче, че това не е такъв рай, както изглеждаше в началото. Щом се настанихме и започнахме да прибираме нещата си, веднага се появиха свекърва ми и свекърът ми. Те ни помогнаха да “подредим” градината. Тогава с жена ми се шегувахме, че сме се настанили тук като бъдещи работници…

Свекърва ми беше толкова ентусиазирана да управлява територията на нашата къща, че буквално започна да живее с нас, а аз реагирах мълчаливо, но съпругата ми не млъкна. Разговаряха, а свекърва ми все така отстояваше своята позиция – там трябва да има зеленчукова градина, и не реагира на думите, че искаме да направим зона за отдих и да засадим там овощна градина.

За щастие родителите на съпругата ми бяха подписали договор за дарение, преди да ни подарят къщата, така че къщата вече беше наша. И един ден не издържах повече и започнах да говоря строго на свекърва си, казвайки, че ние по-добре знаем от какво имаме нужда в нашата къща.

– Какво знаеш? Как можеш да живееш върху чуждото добро? “Е, разбира се, ти дойде на всичко наготово, така че сега си голям специалист!” – отвърна свекърва ми, а аз не издържах повече и изхвърлих всичките й мотики и други инструменти на пътя зад оградата.

Тя изпадна в истински пристъп на гняв и не реагира на успокоителните думи на съпругата ми.
На следващия ден същото се повтори, но сега съпругата ми беше на моя страна, на нея също ѝ беше омръзнало да търпи някой да управлява къщата ѝ.

Когато това се случи още няколко пъти, най-накрая се отказахме и поставихме нова ограда с ключове, така че свекърва ми да не може да идва просто така в къщата ни, и се съгласихме да я пускаме само когато идва на гости, а не да ни командва.

 

Rate article
– Какво знаете? Как да живеем от чуждото добро? Е, разбира се, дошъл си подготвен за всичко, така че сега си голям експерт!