Какво се случва? Току-що омъжена и вече подава молба за развод

Какво се случва? Те току-що са се оженили и вече подават молба за развод. Как изобщо е възможно това?” – разказва жената на своя приятелка, която, между другото, също е присъствала на сватбата.

Всички бяха там, включително и пралелите, които Дима беше виждал веднъж в живота си. Видял ги е на сватбата.

Излишно е да казвам за булката. Тя беше, меко казано, учудена от толкова много гости. В края на краищата свекървата не попита кога е поканила всички. Тя само дала списъка с имената, преди младите да се споразумеят за ресторанта.

Това беше много трудно. И много скъпо.

Момичето се опита да разубеди бъдещия си съпруг да не кани толкова много роднини, но щом майка ѝ каза “трябва”, значи трябва. Тя не можеше да откаже.

– “Тя просто отиде и подаде молба?” – попита приятелката ѝ за стотен път.

– Отишла е и е кандидатствала. Не знам как е възможно. Днес е денят на развода. Сигурно вече са се развели.

Тя знае всичко, разбира се. Но не смята, че синът ѝ е виновен за нещо. Това е станало преди три месеца. Защо да го припомня?

– Трябва да се обадим на родителите й – каза приятелят, – мисля, че е така. Нека да дойдат и да обяснят на дъщеря си. Че това не е правилно, че сега са семейство, че трябва да могат да простят.

Родителите на момичето, между другото, вече са дошли. Но това не накара момчето да се почувства по-добре.

– Обадих се, те не искат да чуят нищо.

– Е, какво семейство. Все пак е добре, че е станало ясно веднага, а не десет години по-късно. Само си представете как щеше да живее синът ви.

Признавам, че жената не е била толкова загрижена за връзката на двойката. По-точно, тя се тревожеше само за сина си. И нека момичето да страда, стига момчето да се справяше добре.

Но това не е съвсем същественото.

Сватбата се оказала скъпа. Много гости. Жената не се замислила много преди сватбата дали да покани всички роднини и приятели, а сега пресмятала загубите.

Родителите на булката, когато избухнал скандалът, дали пари за гостите си, които били много малко. Приятелят платил за събитието. Родителите на момичето, когато стана ясно, че ще се разведат, върнаха част от парите. По принцип. А кой ще върне останалата част?

Момчето дало всичките си спестявания. По-голямата част от тях добавила майка му, която смятала, че по-късно синът и снахата ще върнат всичко. Сега синът живее сам и очевидно не може да си позволи такива разходи. Това означава, че парите няма да бъдат върнати.

– Те са плащали за децата си и мисля, че всичко трябваше да бъде разделено 50 на 50 – каза бившата свекърва.

– Точно така. Или да им позволи да върнат цялата сума. В края на краищата дъщеря им беше тази, която искаше да се разведат. Нека се компенсират по някакъв начин – подкрепи я приятелката ѝ.

Жената продължаваше да мисли как да върне парите.

После се обади синът ѝ.

– Е, как е станало?

– Лошо. Продължавах да се опитвам да я разубеждавам – каза синът, – А сега съм сам.

– А парите? Парите? Ще върнат ли още нещо?

– Момичето каза, че са платили за гостите си. А това, че сме решили да поканим толкова много роднини, вече си е наш проблем – отвърна синът.

– Неблагодарници – разгневи се жената.

– Всичко е наред.

– Разбира се, че е така, сине. Ела вкъщи.

Жената знаеше всичко. И знаеше защо момичето го е направило, разбира се, както и приятелят ѝ. В края на краищата момичето едва след сватбата, буквално на следващия ден, разбра къде и с кого е отишъл човекът преди три месеца, когато са щели да се подготвят за сватбата. Тя разбрала и веднага подала молба за развод. Постъпила е правилно.

Но не можеш да го обясниш на една жена. Тя не вижда никакъв проблем във факта, че синът ѝ е обидил съпругата си. По-точно, за каква съпруга става дума, когато въпросът е за пари? Това е основното за една жена.

 

Rate article
Какво се случва? Току-що омъжена и вече подава молба за развод