Какво мислиш, че съм за съпруга ти?

Ако мъжът погледне друга жена, жена му със сигурност ще го усети. Не можеш да скриеш нищо от зоркото око и острото обоняние на една жена.

Когато за пръв път започнахме да общуваме с моя Джак, веднага го харесах заради неговата уравновесеност и вътрешен мир. През всичките години на нашата връзка той никога не е повишавал дори глас по мой адрес.

Едва през последните няколко седмици той не приличаше на себе си, често беше нервен и раздразнителен, а когато се опитвах да говоря с него, той бягаше от разговора.

Обмислях различни причини, но той нямаше проблеми с работата си, а и семейството му беше добре, така че това беше нещо, за което не знаех.

Един ден Джак отиде да си вземе душ, а напоследък винаги вземаше телефона си със себе си, включваше музиката, забравяше го и го оставяше. И тогава телефонът иззвъня. На екрана се появи “Мария”. Мисля си, че който и да е, аз съм съпруга и мога да кажа на мъжа си или да го помоля да ми се обади обратно.

– “Здравей, Джак е под душа, имаш ли съобщение или ще се обадиш по-късно?”. Попитах.

– “О, съпруга моя”, каза странно другата жена, “Какво мислите, че съм за съпруга ви?

– Мога само да предполагам, така че ще ми се обадите ли обратно?” Попитах саркастично.

– “О, не, имам нещо важно да споделя с вас. Току-що забременях, с Джак очакваме ново бебе, а той винаги те е съжалявал и се е страхувал да ти каже. Е, разбираш”, каза любовницата на съпруга ми, засмя се и намекна, че все още не мога да имам дете. Тя очевидно се опитваше да ме довърши.

Това беше толкова силен удар за мен, че изтръпнах. Отидох в спалнята ни и прекарах цялата вечер и нощ в сълзи. Съпругът ми влезе и си легна до мен, сякаш не беше чул как плача и колко ме боли.

На сутринта се събудих и си тръгнах от работа, нямах сили да живея, исках да изчезна.

Вечерта съпругът ми се върна, видя състоянието ми и започна да говори: “Съжалявам, трябваше отдавна да ти кажа всичко. Просто се страхувах, че ще й повярваш, че има нещо между нас. Но между нас нямаше нищо! Тя е нищо за мен, една глупава измамница, която се опита да ме изнуди да напусна апартамента си! Слушай ме, котенце, обичам само теб. Тя не е бременна заради мен. Слушаш ли ме?”

-Отговорих тихо, без да имам сили да споря или да изяснявам отношенията.

 

Rate article
Какво мислиш, че съм за съпруга ти?