Какъв срам! Това е медицинската сестра на малкия ми брат!

Същата вечер линейка откара брат ми. Лекарите казаха, че има двустранна пневмония, което аз не разбирах, но майка ми беше много уплашена и отиде с него. Начинът, по който ме погледна, ме накара да се страхувам за братчето ми.

Майка ми оставаше с брат ми през нощта, сутрин тичаше на работа, на обяд се прибираше, за да провери мен, после брат ми, а след това се връщаше на работа, въртеше се като топ в тиган и всичко това, защото беше единствената в нашето семейство. Тя носи всичко, баща ѝ ни е напуснал, когато братчето ѝ е било само на две годинки. От този ден са минали повече от четири години.

Вече съм в колеж, опитвам се да върша цялата домакинска работа и да помагам на майка ми, а след часовете, когато майка ми е на работа, прекарвам време с брат ми. Понякога се разменяме с нея, за да не остава брат ми сам   .

вчера, както обикновено, влязох в съблекалнята, оставих пакета по-близо до входа и отидох да си закача якето, а когато се върнах, установих, че го няма. Бързо изтичах в коридора и видях странно момиче в болнична престилка да го носи някъде.

– Крадла! Хора, спрете я!” Изкрещях и се затичах след нея: “Тя ми открадна пакета! Спрете я!

Когато се затичах към момичето, изтръгнах пакета от ръцете ѝ и тогава тя ме погледна, сякаш съм истински луд. Осъзнах, че съм направил нещо нередно. Погледнах в пакета и видях, че това са чужди вещи.

Върнах чантата на онова момиче и веднага изтичах до съблекалнята. Трябваше да го намеря. Той имаше обяд за брат ми и смяна на дрехите за майка ми през нощта. Не можех да ги оставя без него.

Когато влязох в гардероба и започнах да се оглеждам, забелязах, че чантата ми е на сянка, някой я беше преместил по-далеч, вероятно пречейки на някого да вземе якето. Как можех да не го забележа?

След това отидох в дома на брат ми, обядвахме заедно и аз му разказах за новините от колежа, а той ми разказа за болничния си. Съобщи ми и основната новина, че днес при него е назначена нова медицинска сестра, предишната била излязла в отпуск.
И така, седим си, смеем се и тогава в стаята влиза същото момиче, онова, което обвиних, че ми е откраднало пакета в цялата болница.

Веднага започнах да ѝ се извинявам, говорихме си, смяхме се и след като брат ми започна да се подобрява, реших да я поканя на среща. Тогава се запознах с бъдещата си съпруга   .

 

Rate article
Какъв срам! Това е медицинската сестра на малкия ми брат!