Как се срамувах, че съм малка.

Казват, че заведенията трябва да предлагат подходящи услуги, за да накарат хората да се върнат повече от веднъж. Както установих на практика обаче, не всички заведения се грижат за това. Моята история ще разкаже как отидох в един ресторант.

Реших да направя нещо хубаво за себе си и вместо да се прибера вкъщи уморен и да чакам още половин час, преди да направя нещо, си поръчах ястие в ресторанта и се прибрах вече сит.

Отидох в ресторанта, хапнах си, всичко беше сготвено нормално, не много вкусно, но няма значение. След това поисках сметката. Сметката не беше малка. Всичко е наред, помислих си аз. Погледнах в портфейла си и там имаше много дребни – помислих си, защо да ги оставям в портфейла си?

Имах и банкноти с голяма номинална стойност – но не исках да ги разменям. Общо взето, сложих парите и се канех да си тръгна. На входа обаче ме спря един сервитьор, който държеше в ръка парите, които бях оставил.

– Какво оставихте? – Сервитьорът високомерно попита.
– Какво имате предвид! Платих си за обяда! – Отговорих изненадано.
– Моля, дайте нормални пари и бакшиш, защо не?

-Почакайте малко, а това, което дадох, не бяха пари? Платих. А бакшишът, за първи път чувам сервитьор да иска бакшиш. Ако исках, щях да дам бакшиш.

-Разбирам, но без бакшиш няма да изкарам никакви пари днес.
-Какво трябва да направя? Ами ако дам бакшиш в дребни пари ? Бихте ли го взели?
-Самостоятелно, но трябва да платите обяда си в банкноти, иначе ще извикам управителя.

Наглост или наивност – какъв е бил мотивът на сервитьора!

 

 

Rate article
Как се срамувах, че съм малка.