Как приключи животът ми.

Когато с Дейвид се оженихме преди 15 години, свекърва ми веднага ми даде да разбера, че никога няма да бъдем приятели. Оженихме се, но нямахме деца. Чакахме ги десет години. И тогава Бог възнагради чакането ни със син и дъщеря.

През годините, в които живеехме заедно, Дейвид се справяше добре в бизнеса.

Той беше директор на голяма компания, така че можех да седя спокойно с децата по време на отпуска по майчинство, а след това и на родителския отпуск. Това ме устройваше напълно.

Майка ми живееше далеч, така че не можеше да помага, а свекърва ми не беше променила отношението си към мен през тези 15 години. В нейните очи аз бях никой, провинциалист, който се е сдобил със син. Преди това свекърва ми беше търсила по-добро момиче за него. Но той избра мен.
За съжаление щастливият ми свят се срина в един момент.

Един ден се прибрах от разходка с децата си и видях бележка на нощното си шкафче. Вървейки по-нататък, осъзнах, че вещите на Дейвид не са в къщата. Той ме беше оставил, а на бележката беше написал небрежно:

“Прости ми, но се влюбих в друга. Не ме търси, знам, че си силна и можеш да се справиш с това…… Повярвай ми, това е за добро.”

Веднага се обадих на съпруга си, но настъпи само мълчание. Дейвид просто изчезна от живота ни, оставяйки мен и децата да се грижим сами за себе си.

Не знаех нищо: нито къде е, нито с кого е. С натежало сърце се обадих на свекърва ми.

– Единственият виновен си ти – каза тя победоносно. – Бях го предвидила
Това беше всичко, което тя ми каза.

 

Rate article
Как приключи животът ми.