Как не изневерих? Лекарят ясно каза, че никога няма да мога да имам деца

Веднага след сватбата със съпруга ми решихме, че искаме деца. Съпругът ми имаше високоплатена работа. Живеехме в тристаен апартамент, който той купи преди сватбата.

Изминаха около четири години, но не можех да забременея. Тогава реших, че трябва да се запиша в клиниката и да си направя тест. Дойдох на приема, веднага преминах всички необходими тестове. Добре, че всичките ми страхове не се потвърдиха. Започнах да плача от радост, когато лекарят каза:

– Вие сте абсолютно здрава, а после добави: – Нека и съпругът ви дойде на преглед.

Когато съпругът ми се върна от работа, реших да поговоря с него и да му разкажа всичко. Мислех си, че ще е против прегледа, но той се съгласи. Той си взе отпуск от работа и на следващия ден отиде в клиниката. Върна се вкъщи късно през нощта. Изглеждаше доста зле. Когато го попитах защо не отговаря на телефонните ми обаждания, той каза, че не иска да ме разстройва.

Лекарят каза, че не може да има деца. Единственият изход бил да се направи ин витро, но съпругът ми отказал тази процедура. Не можех да спя и нощем си мислех за осиновяване на дете. По време на закуска разказах на съпруга си за идеята си, той каза, че трябва да помислим за това.

Искахме да скрием осиновяването, затова напуснахме града си за шест месеца. Съпругът ми работеше при мен като програмист, така че лесно можеше да работи от вкъщи. Започнахме да подготвяме всички необходими документи за осиновяване. Бяхме на седмото небе, когато получихме положителен отговор. Тогава казаха, че ако има отказ в родилния дом, веднага ще ни информират.

Месец по-късно получихме дългоочакваното обаждане. Посрещнаха ни и ни казаха, че можем да дойдем и да видим бебето. Не загубихме нито минута. Със съпруга ми бяхме притеснени, защото това беше малко дете. Медицинската сестра излезе при нас с бебето. То спеше сладко. Тя каза, че ще донесе още едно и можем да си изберем. Аз отказах, казах, че ще вземем това.

То беше момче. Той нежно ме погледна и започна да маха с ръце. Взех го в ръцете си и го прегърнах. Просто не мога да опиша емоциите, които изпитах в този момент.

Седмица по-късно се върнахме като пълноценно семейство в родния ни град. Получихме поздравления и подаръци от нашите роднини и приятели. Оттогава съм изцяло погълната от грижите за деца. През уикенда решихме да купим бебе, последвах сина си в стаята и изпаднах в безсъзнание. Съпругът ми веднага извика линейка.

Приеха ме за преглед. Съпругът ми дойде в болницата заедно със сина ми. По-късно лекарят му каза, че няма нищо страшно, това се случва по време на токсикоза.

– Каква токсикоза? – попита изненадано мъжът.

– Обикновена токсикоза – каза лекарят и си тръгна.

Със съпруга ми се скарахме много. Той започна да ме обвинява в изневяра. Опитах се с всички сили да го убедя, че не съм изневерявала!

– Как не сте изневерили? Миналата година един лекар ми каза, че никога няма да мога да имам собствени деца.

На следващия ден отидох в същата клиника, където ми поставиха разочароваща диагноза, за да се прегледам отново. Когато съпругът ми получи всички резултати, той зададе на лекаря един въпрос:

– Как е възможно това да се случи? Тогава ми казахте, че съм безплодна.

– Трябват ни няколко дни, за да проучим подробно тестовете ви.

Съпругът ми се върна у дома с огромен букет рози и златен пръстен. Той ми се извини, че в началото не ми е повярвал. Помирихме се и осем месеца по-късно се роди дъщеря ни.

Шест месеца по-късно съпругът ми отново се изследва, за да се увери, че всичко е наред. Сега дъщеря ни вече е на 1,5 години, а синът ни скоро ще навърши 3 години. Очакваме третото си дете, въпреки че тази бременност е доста трудна за мен.

В клиниката ни казаха, че не сме първите, които са осиновили дете и които са имали такова чудо след това!

 

Rate article
Как не изневерих? Лекарят ясно каза, че никога няма да мога да имам деца