Как дадох урок на свекърва си за това, че дойде на гости без покана

Свекърва ми е решила, че може да идва, когато пожелае.

Синът ми е на една година. Той живее по график, иначе става мърморко. Ако не си легне в 20,30 ч., трябва да се потрудим, за да го накараме да заспи след това. Свекърва ми идва точно в половин девет часа, за да си играе с внука ми. След работа, казва тя, по-рано това не е било възможно.

Двайсет минути му се радва, кара го да се смее и после си тръгва. А аз оставам буден до полунощ, опитвайки се да успокоя крещящото бебе. Дълго мислих как да ѝ дам урок. Същата вечер слагах сина си в леглото и мечтаех да гледам филм със съпруга си. Изведнъж ми се обадиха по телефона – свекърва ми.

Думите не могат да опишат емоциите ми. Синът ми беше много хленчещ – болеше го корем. Опитах се да се успокоя и да изиграя сцената.

– Колко добре, че дойдохте! – казах й.
– Боли ме зъб, трябва незабавно да отида на зъболекар. Поиграйте си с внучето и го приспивайте, моля – добавих аз.

В този момент съпругът ми ме погледна с кръгли очи. Хвърлих му ключовете и му казах да слезе долу.

– Какъв зъб? Защо не казахте нищо? – запита той.
– Хайде. Хайде да отидем в клуба! Просто изключете телефона.

Върнахме се в полунощ, за да може свекърва ми да хване последния автобус. Бебето беше заспало, както и баба. Целият апартамент беше покрит с мръсни памперси.

Свекърва ми беше заспала на един стол, облегната на една играчка. Нямаше и следа от нейния грим или прическа. А върху офисните ѝ панталони имаше кафяво петно.

Когато ни видя, тя избяга от апартамента. Оттогава идваше рядко и само съобщаваше.

 

Rate article
Как дадох урок на свекърва си за това, че дойде на гости без покана