Kaip svainis atėmė mūsų sūnų

Po to, kai mūsų sūnus ištekėjo, jis net neparodo mums savo veido. Dabar jis visada būna prie savo uošvės durų slenksčio. Jai visada reikia skubios pagalbos. Net negaliu pagalvoti, kaip ji gyveno, kol jos dukra ištekėjo už mūsų sūnaus.

Mūsų sūnus jau daugiau nei dvejus metus yra vedęs. Po vedybų mūsų vaikai pradėjo gyventi atskirai nuo mūsų, bute, kurį nupirkome sūnui, kai jis tik pradėjo studijuoti. Nuo pat vaikystės mūsų sūnus visada turėjo tarpusavio supratimą. Jis pradėjo gyventi atskirai dar prieš vestuves, nes jo butas buvo netoli jo darbo.

Nesakysiu, kad mano atžala man nepatiko, man tada atrodė, kad mergina tiesiog nebuvo pakankamai subrendusi vedybiniam gyvenimui, nepaisant to, kad mūsų sūnus už ją buvo vyresnis tik dvejais metais. Sužadėtinė dažnai elgdavosi kaip mažas vaikas ir kartais net būdavo kaprizinga. Mūsų sūnus buvo toks mielas dėl jos, o aš vis galvojau, kaip jam teks eiti per gyvenimą su šiuo vaiku.

Susipažinusi su savo atžala supratau, kas yra mano atžala. Nors mano sūnaus uošvė buvo tokio pat amžiaus kaip ir aš, ji elgėsi kaip vaikas. Galbūt esate sutikę žmonių, kurie net ir senatvėje elgiasi kaip vaikai. Tokie žmonės yra labai infantilūs ir visiškai bejėgiai. Kai vyko mano dukters vestuvės, mano svainė jau buvo šeštą kartą išsiskyrusi.

Mes su sutuoktine neturėjome bendrų pokalbių temų, nes ji gyveno savo pasaulyje, tačiau ji mums nieko neprimetinėjo. Mūsų bendravimas apsiribojo tuo, kad mandagiai pasveikinome viena kitą su vaikų santuoka, ir viskas. Pagrindinė bėda po vestuvių buvo ta, kad mano sūnus iš tikrųjų apsigyveno pas mano uošvės motiną.

Pirmieji pavojaus varpai skambėjo dar prieš vestuves, nes mano uošvė nuolat tempdavo mūsų sūnų pas mamą: tai jai prakiuro maišytuvas, tai reikėjo keisti rozetę, tai virtuvėje nukrito lentyna. Pirmą kartą į visa tai užmerkiau akis: na, ne vyro rankos namuose giminės, todėl bylų kaupimasis per stogą, o po to, kai mano uošvis, jis ėmė tvarkyti namus.

Tačiau net ir po kurio laiko lūžių skaičius uošvės namuose nesumažėjo. Sūnus mus vis ignoravo, savo atsisakymą aiškindamas tuo, kad su žmona važiuoja į jos motinos namus. Paskui visas šventes jie ėmė švęsti uošvės namuose, nes pas uošvę likdavome tik aš, tėvas ir uošvė.

Pusė bėdos buvo, kai sūnus nustojo lankytis visose šeimos šventėse, bet visai kas kita, kai jis net pradėjo ignoruoti mūsų pagalbos prašymus.

Tuo metu nusipirkome šaldytuvą ir paprašėme sūnaus, kad padėtų jį įnešti. Iš pradžių sūnus sutiko, bet paskui paskambino ir pasakė, kad negalės atvykti, nes su sutuoktine važiuoja pas jos mamą, nes jos skalbimo mašina prakiuro.

Kai sutuoktinis paskambino sūnui, jis išgirdo, kaip dukrytė pasakė: “Tavo tėvai negalėjo pasamdyti perkraustytojų!” Sūnus tada atvyko, bet buvo velniškai piktas.

– Tėti, ar negalėjai išsikviesti kraustytojų? Dabar aš čia turiu atlikti daugybę darbų!

Tada praradau nervus ir susimąsčiau, kodėl svainė pati nepasikvietė specialisto? Gal ji yra kitame pasaulyje ir tokių specialistų nėra? Sūnus pasakė, kad moteriai reikia pagalbos, nes jie dabar kvailioja kiekviename žingsnyje, pinigus paims, bet automobilio nesuremontuos.

Tada vyras neištvėrė ir pasakė, kad gal sūnaus uošvė ir nesupranta buitinės technikos, bet ji puiki piemenė, nes labai sumaniai valdo vieną avį. Mūsų sūnus iškart sudraudė tėvą ir pabėgo. Tada aš nesikišau į jų reikalus, juolab kad maniau, jog mano sutuoktinis yra visiškai teisus, nes naujoji giminaitė sėdėjo sūnui ant kaklo ir dangstėsi kojomis. Jis ten kaip nemokamas santechnikas, santechnikas ir buitinės technikos taisytojas, o pas mus ir pamiršo savo kelią, ir dabar neturi laiko su mumis bendrauti.

Po šio ginčo mano sūnus su sutuoktine nekalbėjo daugiau kaip dvi savaites. Tėvas taip pat atsisako pirmas su juo susitaikyti. Ir man tenka blaškytis lyg tarp dviejų ugnių, žinoma, mano sutuoktinis teisus, bet manau, kad jis galėjo pasakyti sūnui švelniau, o dabar sūnus laiko nuoskaudą ir atsisako su juo bendrauti, bet aš neketinu jo prarasti dėl tokių nesąmonių.

Sutuoktinis atsisakė bendrauti su sūnumi, o sūnus taip pat laikosi savo ir sako, kad su tėvu nebendraus, kol jis neatsiprašys. Šioje situacijoje puikiai tvarkosi tik mano svainis!

Rate article
Kaip svainis atėmė mūsų sūnų