Kai paruošiau staigmeną savo vyrui, jis pavadino mane kvaila ir lengvabūdiška.

Kai pasakiau draugei, kad vyro gimtadienio proga ruošiu jam staigmeną, ji man pasakė, kad vyrams tokie dalykai nepatinka. Be to, visi jo draugai, dirbantys ne visą darbo dieną, buvo jo bendradarbiai.

Viktorija su mano vyru dirba tame pačiame skyriuje. Jie pažįsta jį jau daugelį metų. Ir visa jos šeima jį labai gerai pažįsta. Mes susituokėme ne taip seniai, todėl neturėjau laiko gerai jį pažinti. Nesu visiškai tikra, kas gali dalyvauti vakarėlyje, todėl kreipiausi pagalbos į savo draugę:

– Nagi, taip jie visada tik atrodo, bet iš tikrųjų visiems patinka malonios staigmenos.
– Ką gi, viskas priklauso nuo tavęs, o aš tave tik įspėju.

Atlikau restoranų, kurie atneša maistą pagal užsakymą, paiešką. Pora draugų buvo atsakingi už stalo padengimą ir likusių dalyvių pasveikinimą. Kai su Ričardu grįžtume namo, jis būtų nustebęs, o mes jį pasveikintume.

Viską organizavau labai kruopščiai. Tačiau kai įėjome į namus ir visi pradėjo sveikinti mano vyrą, jis buvo labai nustebęs, bet kartu ir nepatenkintas. Veikiau atrodė nelaimingas. Praėjo kelios minutės, jis priprato prie to, kas vyksta, ir mes toliau jį sveikinome.

Visi svečiai įteikė dovanas ir kiekvienas pasakė po vieną. Iš kiekvieno buvo po staigmeną. Vienas papasakojo eilėraštį, kitas pasiūlė konkursą. Aš taip pat kažką išsaugojau.

Paleidau muziką, dainavau ir šokau tai darydamas. Mano repeticijos buvo ilgos. Mano draugai taip pat dalyvavo šokyje. Visi buvo susijaudinę, o Ričardo veide mačiau šypseną.

Vakare, kai visi išėjo namo, jis iš karto persirengė. Aš tvarkiausi, o jis sėdėjo ant kėdės ir atrodė niūresnis už debesį.

– Mieloji, kas atsitiko? Ar esi nelaimingas?
– Tai, ką šiandien padarei, buvo labai neapgalvota ir kvaila. Dabar visi kalbės apie tavo elgesį ir manys, kad tai buvo ištvirkimas. – Po šių žodžių jis išėjo.

Negalėjau suprasti jo reakcijos. O apmaudas buvo labai stiprus. Apie ką jis kalbėjo? Daina visai padori, kaip ir šokis. Kas jame buvo ne taip?

Kitą dieną man viskas tapo aišku. Kadangi su juo dirbau toje pačioje firmoje, atėjęs pastebėjau, kad man artėjant žmonės nutilo. Jie akivaizdžiai buvo įsitraukę į diskusiją apie vakarykštį vakarą.

Vėliau pastebėjau, kad vienas iš vyrų kopijavo mano vakarykštį šokį. Tačiau man priartėjus visi staiga pakeitė temą.

Priėjau prie Viktorijos ir pasakiau:
– Viktorija: Tikriausiai visiems ant lūpų užkliuvo vakarykščio vakarėlio tema?
– Žinoma, kad taip. Kaip sekėsi Ričardui? Ką jis tau papasakojo? Ar jis laimingas?
– Ne, bet aš nesuprantu jo reakcijos.
– Žinote, darbe viskas labai gerai apgalvota hierarchijos požiūriu. Jis užima svarbias pareigas. Jis gana gerbiamas žmogus. O kai vyksta tokie vakarėliai, kaip šis, niekas nebejaučia ribų. Po vakar niekas jo nebijo, visi jį aptarinėja ir prie jo priekabiauja. Tam yra tiek priežasčių, kiek tik galima rasti.

Kaip paaiškėjo, mano vyras buvo teisus. Galbūt pasielgiau neapgalvotai, jei nepaklausiau jo draugės ir pasielgiau savaip. O ji mane buvo įspėjusi.
 

Rate article
Kai paruošiau staigmeną savo vyrui, jis pavadino mane kvaila ir lengvabūdiška.