Kai išeisiu motinystės atostogų, privalėsiu atlyginti sutuoktiniui už mūsų kūdikį.

Neseniai atsitiktinai radau sutuoktinio užrašų knygelę, o joje buvo visos išlaidos už mano 7 metų sūnų… Mano sūnus šiuo metu mokosi pirmoje klasėje. Su jo tėvu išsiskyrėme jau seniai. Kai sūnui buvo 4 metai, susipažinau su vyru. Jis man pasakė, kad myli mane ir kad mylės mano sūnų kaip savo. Man tai buvo svarbiau už viską.

Iš tikrųjų mano vyras nenorėjo būti tikras tėvas mano sūnui. Tačiau jo dėmesio ir pagarbos mano sūnui man pakako. Praėjus metams po mūsų santuokos, gimė dukra. Sutuoktinis pradėjo jai skirti daug dėmesio, na, žinoma, juk ji tik kūdikis.

Aš esu motinystės atostogose, todėl šeimos maitintojas dabar yra tik mano vyras. Kai vaikštome žaidimų aikštelėje ar parke, vyras nuolat perka sūnui įvairių žaislų ar ledų.

Tačiau neseniai radau šį sąsiuvinį ir vis dar esu šokiruota. Jį atsivertusi pamačiau, į 3 dalis padalytą lentelę. Visi stulpeliai buvo pasirašyti: “data”, “vardas ir pavardė”, “suma”. – Žaislas – 40, ledai – 40, sūpynės – 30.

Nuėjau ir paklausiau vyro, kaip visa tai suprasti. Jis net nepersižegnojo, kai parodžiau jam šį sąsiuvinį. Jo pasaulyje tai buvo kažkas akivaizdaus. Jis apibendrino, kad taip, pasibaigus motinystės atostogoms turėsiu jam grąžinti visas vaiko išlaidas. Be to, jis rekomendavo man nedelsti ir kreiptis į teismą dėl alimentų priteisimo iš buvusio vyro, taip man bus lengviau grąžinti jam “skolą”. Mano vyras taip pat pridūrė, kad viskas, kas jam dabar rūpi, yra aprūpinti savo vaiką.

Aš verkiau. Negaliu su juo išsiskirti, juk turime bendrą dukrą ir aš jį labai myliu. Tačiau negaliu jam atleisti už šią smulkmeną. Nežinia, kas bus toliau!

Rate article
Kai išeisiu motinystės atostogų, privalėsiu atlyginti sutuoktiniui už mūsų kūdikį.