Ką pasigaminti iš ąžuolinių neskanių avokadų

Gvakamolė – puikus patiekalas kavalieriams
Užsienyje gaminti maistą vis dar įpratę ne visi, o vieniši bakalaurai mieliau renkasi visai negaminti. Tačiau tiems, kurie rūpinasi savo sveikata, tereikia žinoti kelis paprastus ir sveikus receptus. Pavyzdžiui, gvakamolės. Paruošimas paprastas, ingredientų galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje, o naudos daug. O ko dar reikia?

Taigi pradėkime eksperimentuoti. Žinoma, sumuštinis su dešra taip pat yra maistas, tačiau valgyti juos kasdien yra nesveika. Geriau pasigaminti savo patiekalą, kurį galima naudoti tepant ant duonos, traškučių ar sausainių. Imkimės gaminti tikrą klasikinę gvakamolę!

Mums reikės:
Reikės: avokado – 1 vnt;
Raudonojo svogūno (1 nedidelis svogūnas);
laimo sulčių (0,05 gr);
pomidorų (40 g);
jalapeno paprikos (3 žiedai, marinuoti arba švieži);
kalendros (3 šakelės);
alyvuogių aliejaus (1 valgomasis šaukštas)
druskos, pipirų

Pradėkime ruošti:

Avokadą perpjauname į dvi dalis, išimame kaulą, šaukštu išimame tyrę ir į masę įmaišome laimo sultis. Po to smulkiais kubeliais supjaustome svogūną ir susmulkiname papriką. Sudedame pomidorą ir kalendrą. Viską kartu kruopščiai išmaišome, pasūdome, pagardiname pipirais ir supilame alyvuogių aliejų. Štai ir viskas! Belieka tik perkelti į atskirą stiklainį ar tiesiog patogų indą.

Patiekalą galima ragauti! Kaloringas, skanus ir universalus užkandis. Galite dėti į pitos duoną, traškučius, naudoti vietoj makaronų, kečupo ar majonezo su makaronais ar grikiais. Arba tiesiog užtepkite jo ant duonos ir tada pridėkite raudonosios žuvies griežinėlių – toks sumuštinis tikrai daug sveikesnis nei su dešra.

Štai taip lengvai ir greitai galite pasigaminti tikrą užsienietišką patiekalą, visai kaip tikroje Meksikoje. Taip, tai taip pat sveika. Juk avokadus kaip dietinį produktą vartoja daugelis sportininkų. Jame yra natūralių augalinių riebalų, todėl gvakamolė labai naudinga sportuojantiems ir prižiūrintiems savo figūrą.

Ar norite įsidėmėti šį receptą? Ir pasipraktikuokite jį gaminti!

Rate article
Ką pasigaminti iš ąžuolinių neskanių avokadų