Ką daryti? Kaimynai ėmė reikalauti milžiniškos sumos už menkiausią žalą.

Pasidalysiu su jumis neseniai man nutikusia istorija. Nedraugavau nė su vienu savo kaimynu ir iš tikrųjų nieko nepažinojau. Tačiau ir konfliktų neturėjau. Gyvenome taikiai ir ramiai, netrukdydami vieni kitiems. Mūsų namas buvo senas, todėl laikui bėgant teko kai ką keisti. Vieną dieną mano virtuvėje sprogo vamzdis. Vanduo ėmė bėgti pas kaimynus. Aš apie tai nežinojau, nes vamzdis buvo už virtuvės baldų.

Tada pas mane atėjo apačioje gyvenanti kaimynė ir sukėlė skandalą, kad aš užtvindžiau visą jų butą. Mano išdaiga sugadino jų brangų remontą, ir dabar esu jiems skolingas didžiulę sumą. Aš to nesitikėjau, buvau šokiruotas ir neturėjau nė menkiausio supratimo, kad vamzdis yra sugedęs. Gerai, pasiūliau jai nueiti ir pažiūrėti, kas pas juos užtvindyta. Bet kaimynė manęs neįsileidžia. O kadangi man neleidžiama įvertinti žalos, nieko neatlyginsiu. Man asmeniškai reikia įsitikinti, kad viskas taip baisu, kaip man buvo pasakyta.

Kaimynė išėjo, o aš pradėjau tikrinti, kur prakiuro vamzdis. Paaiškėjo, kad nuotėkis buvo toks mažas, kad negalėjo padaryti didelės žalos. Išsikviečiau santechniką, gavau naują vamzdį, viskas buvo atlikta labai greitai. Nusprendžiau nuvažiuoti į kaimyno namus, kad būtų aiškiau. Duris man atidarė kaimynas. Pasakiau jam, kad vamzdis pakeistas ir daugiau jokių nuotėkių nebus. Pasiūliau atlyginti nuostolius, jei jie leis man pačiam įvertinti žalą. Nebūčiau patikėjęs savo žodžiu.

Kaimynas pasipiktinęs pasakė, kad gali pats įvertinti žalą. Iš manęs pareikalavo šimto tūkstančių ir neįsileido į savo butą, kad nieko iš jų neišvogčiau. Tyliai nusisukau ir grįžau į savo butą. Kaimynas šaukė paskui mane, kad paduos mane į teismą. Atsakiau, kad sutinku.

Po poros dienų man paskambino iš draudimo bendrovės, kurioje buvo apdraustas kaimyno butas. Jie man pasakė, kad žala įvertinta 35 000 rublių ir dabar viską reikia spręsti su bendrove. Sutikau sumokėti šią sumą. Bendrovė bylą uždarė. Aš jau buvau pamiršęs, kas įvyko. Tačiau viskas pasirodė ne taip paprasta.

Po savaitės atėjo kaimynai ir pradėjo reikalauti daugiau pinigų, nes negalėjo suspėti su sumokėta suma. Jų nuomone, buvau jiems skolingas dar septyniasdešimt tūkstančių rublių. Atsakiau, kad nuo šiol bendrausiu tik su draudimo bendrovės darbuotojais. Tačiau jų tai netenkino. Tada pradėjau suprasti, kad kaimynai tiesiog nusprendė manimi pasinaudoti, ir užtrenkiau jiems duris.

Tačiau kaimynai sugalvojo naują ėjimą. Po kurio laiko jų kaimynas paskambino man ir pasakė, kad pasamdė nepriklausomą ekspertą ir jis žalą įvertino jau trimis šimtais tūkstančių rublių. Paprašiau jų šio eksperto dokumento. Peržiūrėjau jį, nufotografavau ir tada pradėjau skaityti apie šią bendrovę internete. Iš pirmo žvilgsnio dokumentas atrodė tikras. Kaimynai pasakė, kad dabar jie vėl kreipsis į teismą.

Nežinau, ką daryti. Esu įsitikinęs, kad ekspertizės ataskaita arba suklastota, arba jie ją parengė už pinigus. Draudimo bendrovės ir šios įmonės vertinimas labai skiriasi.
 

Rate article
Ką daryti? Kaimynai ėmė reikalauti milžiniškos sumos už menkiausią žalą.