Jis pradėjo pardavinėti daiktus iš nuomojamo buto.

Šią istoriją išgirdau iš savo nuolatinės klientės, kuri norėjo restauruoti porcelianinių figūrėlių kolekciją, paveldėtą iš savo motinos.

Kol klientė buvo išvykusi į užsienį, jos sūnus ir dukra išsinuomojo močiutės butą kartu su visais jos baldais. Visus močiutės daiktus jie laikė šiukšlėmis ir prieš išnuomodami butą net nepasivargino jų išvežti. Kai jie derėjosi su nuomininku, leido jam naudotis visais giminaitės namų apyvokos daiktais.

Tokius butus mūsų žmonės vadina “babušininkais” ir paprastai juose nėra nieko vertingo. Tačiau šis butas buvo visai kitoks, nes jame buvo pilnas bufetas porceliano, pagaminto sovietmečiu. Nuomininkas ilgai nesvarstė ir ėmė pamažu pardavinėti seną porcelianą. Iš pradžių nuostoliai buvo nepastebimi, tačiau po mėnesio tuščia bufetinė spintelė ėmė traukti dėmesį.

Tada paveldėtoja grįžo iš ilgos kelionės ir nusprendė patikrinti savo turtą. Nuėjusi į motinos butą ir apsižvalgiusi, ji negalėjo labiau nustebti. Iš jos motinos kolekcijos buvo likusios tik kelios statulėlės. Kai ji paklausė nuomininko, kur jis padėjo visą kolekciją, šis atsakė, kad netyčia ją sudaužė ir visas figūrėles išmetė. Moteris paskambino į policiją, tačiau ši nesiėmė jokių aktyvių veiksmų, nes kolekcija nebuvo aprašyta nuomos sutartyje. Nuomininkas sutiko atlyginti žalą ir pasiūlė už kolekciją sumokėti penkis tūkstančius rublių. Tik po to, kai pažįstama sukėlė skandalą ir vėl paskambino į policiją, vaikinas sutiko palikti butą.

Klientė sakė, kad per kelis mėnesius jis iš jos tėvų buto išnešė daugiau kaip trisdešimt skaičių. Dalį kolekcijos ji rado netoliese esančiose taupyklėse ir išpirko, o tai jai kainavo nemažus pinigus. Dabar ji ieško dingusių figūrėlių aukcionuose ir taupyklėse.

Iki šiol joms įsigyti ji jau išleido daugiau kaip pusantro šimto tūkstančių. Kol kas jai pavyko rasti tik aštuoniolika figūrėlių. Policija skėsčioja rankomis, nes moteris neturi jokių dokumentų, įrodančių, kad šias statulėles paveldėjo iš savo motinos ir kad jų vertė yra daug didesnė nei penki tūkstančiai.
 

Rate article
Jis pradėjo pardavinėti daiktus iš nuomojamo buto.