Изпратих жена си в чужбина с любовник. И не съжалявам за това

“Съпругата ми Сара се среща с мъж, който е 17 години по-млад от мен”, казах на колегата си от работата.

“Чашата му падна от ръката, когато чу това. Не очакваше, че ще говоря за това толкова спокойно.

Но аз продължих да му разказвам повече. Тя се е запознала с това момче в университета. Сара работи като преподавател и именно там се запознала с Адам, чуждестранен студент.

Той е много по-млад от мен. Той е доста симпатично момче и явно е решил просто да се забавлява. Нищо повече. Какво бих направила аз? Нищо. Ще дам възможност на жена ми да се разходи.

Не съм започнал да се карам със Сара, нито съм набил лицето на това момче, просто го гледах как съблазнява жена ми, която е почти на четиридесет. Откъде знаех за аферата? Късите й рокли и червените й устни говореха сами за себе си всеки ден. Видях кореспонденцията им на телефона си.

През март този млад мъж се върна у дома в чужбина. И какво мислите вие? Жена ми изтича след него. Веднага разбрах, че това не е командировка или полет с цел безопасност, както се опита да ми обясни Сара. Нейната “командировка” продължи повече от два месеца, но аз не настоях за завръщането на съпругата ми. Оставих я да си почине както трябва.

Докато съпругата ми се забавляваше с онзи млад мъж, аз не губех време и реших да се погрижа за себе си. Ходих на фитнес, промених стила и прическата си.

– Харесва ми да се гледам в огледалото – разказах с удоволствие на приятеля си.

През юни съпругата ми се върна у дома. По изражението на лицето ѝ разбрах, че “командировката” е била провал. И какво си помислиха те! Да останете заедно за дълго време не означава да се срещнете за един час в романтична обстановка. Това е ежедневие, кавги от нищото и сдобряване. А разликата във възрастта все още се усеща. Сигурен съм, че Адам все още се заглежда по по-млади момичета, което кара съпругата ми да се чувства по-възрастна.

Когато жена ми ме видя, беше много щастлива. Не й казах тайната. Продължихме да живеем заедно, без да се караме или обясняваме. Преструвах се, че не знам нищо за аферата.

Моят колега сметна поведението ми за странно и каза, че съм се побъркал. Но аз успях да спася семейството си. Със съпругата ми бяхме първи един за друг, започнахме да се срещаме рано и се оженихме. Разбира се, нито тя, нито аз сме виждали някой друг. Дори не казах на семейството си за това. Реших просто да преживея тази криза на средната възраст на жена ми. Дали се страхувах, че тя ще ме изостави заради някой мъж? Разбира се, че не. Тя се отказа от него.

 

 

Rate article
Изпратих жена си в чужбина с любовник. И не съжалявам за това