Изпратих пари на майка ми, а сестра ми ги взе всичките! Как мога да я нарека семейство след това?

Минаха десет години, откакто се преместих в чужбина. В един момент компанията ми предложи да стана мениджър в нейния клон в чужбина, така че се съгласих, взех съпругата си и отидохме на екскурзия, но след това тя се проточи твърде дълго. Сега вече имаме син, който ходи на училище тук, и посещаваме дома много рядко, защото работата не ни го позволява.

Въпреки това не забравяме за роднините си, винаги изпращаме пари на майка ми, защото майката на съпругата ми почина преди няколко години. Понякога можех да помогна на сестра ми с пари, когато имаше нужда, защото тя и съпругът ѝ не печелеха много, а имаха три деца, които трябваше да издържат.

Наскоро със съпругата ми решихме да се върнем у дома.

Когато пристигнах в къщата на майка ми в селото, бях зашеметен. Не само че къщата се рушеше и беше много неподдържана, въпреки че сестра ми каза, че помагат на майка ми, но и самата майка седеше в студената къща. Започнахме да разговаряме и се оказа, че сестрата не е давала на майка ми никакви пари и старицата е преживявала с пенсията си, която едва е стигала за плащане на комунални услуги и храна.

Когато посетих сестра си, бях зашеметена от второто нещо. Тя беше успяла да си построи луксозна двуетажна къща, беше си купила кола, а децата ѝ имаха най-новите смартфони. Стана ясно, че всичко, което изпращах на майка ми, беше присвоено от нея. А майка ми, от доброта, я прикриваше, защото понякога ме питаше дали е получила парите и как ще ги похарчи.

Как се отнасяте към подобна постъпка на близък човек? Бихте ли могли да ѝ простите?

 

Rate article
Изпратих пари на майка ми, а сестра ми ги взе всичките! Как мога да я нарека семейство след това?