Изпрати ме на работа в първия ден от отпуска по майчинство!

Не ми беше позволено да се наслаждавам на майчинството. Прекарах няколко седмици в отпуск по майчинство. Макар че е трудно да го нарека отпуск по майчинство, защото това беше отпуск по болест поради трудно раждане

Тъй като заемах една от най-високите длъжности в офиса – главен мениджър, заплатата ми беше висока, наравно с тази на съпруга ми. Отначало не се замислих за това, но едва след раждането на детето ми разбрах, че съпругът ми се е ядосал, че печеля толкова много.

След като родих, съпругът ми започна да ми говори, че не трябва да излизам в отпуск по майчинство, защото само с неговата заплата ще живеем зле. Отначало не приех думите му на сериозно, мислейки, че се шегува, но накрая той ме принуди да оставя новороденото си бебе и да отида на работа.

Филип не искаше да чуе нищо, когато говорех за кърмата и за това, че детето се нуждае от майка си през първата година. Дори твърдях, че няма да е финансово изгодно да прехвърля детето на изкуствена формула, особено когато имам много мляко.

Съпругът ми не взе на сериозно нито един от аргументите ми, така че никога не излязох в отпуск по майчинство. Две пенсионирани баби идваха да се грижат за дъщеря ми на смени.

В работата се разбрахме, че ще излизам на всеки няколко часа, за да отида да нахраня бебето. За щастие шефът ми ме ценеше като служител и предприе тази стъпка. Беше ми трудно да се справям с това да съм на работа и да ходя напред-назад.

Шефът ми видя колко много ме изморява това и ме извика на разговор. Честно казано, притеснявах се, че ще ме уволнят или ще ми забранят да ходя при детето си, но в крайна сметка той ми препоръча да работя от вкъщи, а когато има нужда от мен, да ме предупреждават.

Чувствах се много удобно да работя от вкъщи. Детето ми спеше спокойно, можех да го успокоя, свекърва ми и майка ми ми помагаха в готвенето и чистенето, защото все пак работех до 18:00 часа.

След като той не ми позволи да се насладя на майчинството в отпуска по майчинство, отношенията ни се влошиха. Не можех да се отърва от обидата си към него и все си мислех, че накрая ще подам молба за развод.

Година по-късно обаче отново бяхме щастливи – забременях. Колкото и да се радвахме и двамата на това дете, се съмнявахме дали ще мога да работя вкъщи с две деца едновременно, а съпругът ми се правеше, че не разбира, че наистина имам нужда от отпуск по майчинство…

 

 

Rate article
Изпрати ме на работа в първия ден от отпуска по майчинство!