Изгонила снаха си с бебето и я изпратила с влак вкъщи

Баща ми е работил на много места. Той често и лесно сменя работата си, ако нещо не му харесва. На последната си работа работи две седмици и напуска. Бързо си намери нова работа. Намери си работа като продавач в магазин за месо. Плащаха много, а работата беше лесна. Хубав бонус, двайсет и пет процента отстъпки от продуктите за служителите.

Баща ми често предлагаше да донесе пиле с отстъпка, но ние отказвахме. Имаме пари. Нека баща ми и майка ми си купуват за себе си, те имат по-голяма нужда от това.

Със съпругата ми сме женени от пет години. Имаме дъщеря. Тя скоро щеше да навърши три години. Имахме празненство в дома на родителите ми. Приготвихме много ястия и всяко второ беше с месо. Чувствах се така, сякаш бащата беше ограбил магазина си заради любимата си внучка. За пореден път започнаха да ни предлагат да донесем нещо от магазина на баща ми. Аз отказах, но съпругата ми се заинтересува от предложението.

На следващия ден тя донесе торба с месо. Тя каза, че баща ми ни го е дал. Не безплатно, разбира се. Жена ми платила, но с отстъпка от двадесет и пет процента.

Сега на трапезата ни често присъстваха месни ястия. Жена ми винаги измисляше нещо ново. Чувствах се като богат човек.

Приятелите ми идваха на гости и се чудеха.

– Откъде се взе толкова много месо? – попита един приятел.
– Вземаме го от баща ми – отговорих аз.

После му казах къде да отиде. Не казах нищо за цените, защото не знам. Освен това ни правят отстъпка. Разказах му за качеството на продуктите и на следващия ден баща ми ми се обади.
– Благодаря ти, сине. Доведох ми клиенти! Ето ти постъпленията този месец! – зарадва се той.

Баща ми ни помагаше в продължение на три месеца, след което научихме неприятна новина.

Друг път едни приятели дойдоха да ни видят. Отново сложихме на масата месните шедьоври на жена ми. Вечерта вървеше добре. Мъжете си говореха за своите неща, а жените – за своите неща. Чиниите бяха полупразни. Говорех с приятели за работа, когато чух жена ми да говори с приятелката си.
– Значи той ти продава още по-скъпо!

Не знаех естеството на разговора, но реших да попитам.
– Момичета, какво имаш предвид?

Жените плахо ме погледнаха.
– Ела в кухнята, ще ти кажа нещо – каза съпругата му.

Оставихме ги сами и се отдалечихме на разговор.

Приятелката ми разказа, че баща ми ни е продавал месото много по-скъпо, отколкото е струвало. То не мирише на отстъпка. Той е прибрал разликата в джоба си. Не повярвах на този разговор. За да не се кара с жена си, предложи утре да отидат и сами да видят цените. Така и направихме.

На сутринта се приготвихме и изтичахме до офиса на баща ми. Беше му почивен ден. Посрещна ни една дружелюбна жена. Тя веднага започна да рекламира продукти, но ние не се интересувахме. Погледнахме етикетите с цените. Приятелят ми беше прав. Баща ми ни мамеше.

Шокирани, ние напуснахме магазина. Жена ми се държеше за сърцето, а аз – за главата. Собственият ми баща правеше пари от сина си. Трудно е да се повярва, но е истина.

Когато се прибрах у дома, веднага се обадих на баща си. Той искаше да говори сдържано, но бързо избухна в крясък. Казах всичко, което мислех за него. Той се опита да се защити. Оправдаваше се, но аз не го слушах. Как да обясниш подобно нещо? Скарахме се и аз му закачих слушалката. След това не исках да говоря с него.

Майка ми се обади. Тя се извини за баща ми. Помоли ме да не му се сърдя. Оправда това, което е направил. Аз също не я послушах.

Мина един месец, откакто говорихме със семейството ми. Опитват се да се свържат с нас, но аз не искам да чувам нищо. Това, което баща ми направи, беше срамно. Кой човек със здрав разум би измамил семейството на сина си и би спечелил пари от него? Не сме взели месото на безценица, все едно сме получавали отстъпка. Плащахме за всяка хапка, а той правеше пари от нас.

Ако не му пукаше за нас, нямаше да може да печели от внучката си. Как й хрумна на майка ми, след цялата тази афера, да защитава баща ми и да го оправдава?

Rate article
Изгонила снаха си с бебето и я изпратила с влак вкъщи