Изгоних бременната си внучка от апартамента си, защото искам да живея за себе си на стари години

След като се пенсионирах, погледнах на много неща от различна перспектива. Това често се случва – започваш да гледаш на етапите и събитията в живота си по съвсем различен начин. Хората на нашата възраст имат много повече житейски опит. Те учат младите хора да не правят грешки.

Но на стари години реших да живея за себе си. Вече бях отдала почти целия си живот на децата, съпруга си и работата. Бързо се омъжих и ми се родиха деца. По-късно работих неуморно през целия си живот. Със съпруга ми никога не ходехме на почивка, винаги спестявахме пари за нещо. Аз също спестявах пари за себе си, но децата ни имаха всичко. А сега, на 77-годишна възраст, вече не съм необходима. Съпругът ми отдавна си е отишъл…

Но децата ми се държат в апартамента ми така, сякаш са си у дома. Например преди два месеца дъщеря ми Марта се премести при внучката си и нейния съпруг. В крайна сметка апартаментът им се намира в близост до инфраструктурно съоръжение и в момента не е безопасно за тях да бъдат там. Внучката ми също така е бременна в шестия месец. Марта не ги е приела, защото живее със зет ми в едностаен апартамент. На мен ми стана жал за внучката ми и я прибрах.

И всичко щеше да е наред, но те се държат просто ужасно. Постоянно пускат някаква неразбираема музика на висок глас, водят си приятели през уикендите и не спят до късно през нощта. Търпението ми се изчерпа. Реших да съдя децата. Мисля, че имам право да живея в комфорт на стари години. Здравето ми вече не е добро, а и внучката ми падна на главата ми. И какво мислите вие? Всичките ми роднини ли ме гледат накриво? Казват, че как съм могъл да заведа дело в такова трудно време, хората се женят, а аз обикалям по съдилища. И ето ни тук. Няма да търпя това. Особено когато се усмихват предизвикателно в очите ми и са груби с мен. Спечелих съдебното дело. Внучката ми и съпругът ѝ се изнесоха от апартамента ми. Смених ключалката в апартамента. Но това е всичко.

Когато умра, те ще могат да се преместят. Докато съм жива, искам да живея с достойнство. В мълчание… Вече ги търпя един месец, край!

Приятелите ми от сградата казват, че никога не биха се осмелили да направят това. На тях също са им закачали внуци и правнуци на стари години, без дори да ги питат. Но те мълчат, страхуват се да кажат и дума на децата си. Как можеш да не се обичаш толкова много?

Мисля, че старостта е да си починеш от всички проблеми и да се насладиш на спокойствието. Може би някой ден ще съжалявам за това, което съм направил, но не и сега. Искам да правя това, което е удобно за мен, а не за всички останали. Престанете да се тревожите за някой друг, аз съм го правил през целия си живот.

 

Rate article
Изгоних бременната си внучка от апартамента си, защото искам да живея за себе си на стари години