Изглежда, че родителите на съпруга ми гледат на мен единствено като на средство за получаване на внуци, а аз разбрах това съвсем случайно.

Преди да се омъжа за съпруга си Джак, имах доста добри отношения с родителите му. Не бяха идеални, но бяха достатъчно топли. Тъй като по това време Джак живееше с тях, често разговарях с майка му и баща му по време на посещенията си. Имахме дребни разногласия, например за това какво да гледаме, но винаги се опитвах да избегна сериозните конфликти, като вземах страната на свекърва ми. Всичко беше наред до деня на сватбата ни.

След тържеството отидохме в дома на свекърва ми, където те ме затрупаха с храна, настоявайки, че трябва да ям повече и да бъда “по-здрава”. Отначало приемах това като шега, но с течение на времето коментарите ставаха все по-натрапчиви и постоянни. Месец по-късно свекърва ми направи забележка, че съм напълняла, въпреки че не бях качила и грам. Няколко седмици по-късно разбрах, че съм бременна и бях много щастлива. Споделих новината със съпруга си, но го помолих да я запази в тайна от родителите ми, за да мога да ги изненадам по-късно. По същото време се преместихме в новия си апартамент.

С напредването на бременността ми роднините ми започнаха да ни посещават по-често, като изразяваха загриженост за здравето ми. Подозирах, че съпругът ми ме е предал. Подозирах, че съпругът ми е издал тайната ни, но той ме увери, че те просто се грижат за снаха си и че в това няма нищо необичайно. Въпреки това, когато в крайна сметка той разкри новината, животът ми се промени драматично.

Свекърът ми започна да ме притиска да ям още повече и настояваше да напусна работа, за да избегна изтощението. Междувременно свекърва ми не можеше да откъсне ръце от корема ми, като постоянно твърдеше, че расте. Започнаха да ни посещават по няколко пъти на ден, като ме бомбардираха с въпроси как се чувствам. Бавно осъзнах, че те ме възприемат като съд, инкубатор, отговорен единствено за това да носи техния внук. Не се интересуваха от мен като от човек със собствени нужди и желания. Стана ясно, че се опитваха да ме натоварят още от първия ден, в който се запознахме.

Доверих се на Джак за тъжното си преживяване, но за съжаление той не споделяше моята гледна точка. Той отхвърли страховете ми като неоснователни и безсмислени. Чувствайки, че никой не ме подкрепя, реших да взема нещата в свои ръце. Същата вечер опаковах вещите ни, помолих съпруга си да смени ключалките за всеки случай и резервирах билети за ваканцията ни. На следващия ден заминахме с надеждата, че това бягство ще ми донесе така необходимото спокойствие и яснота.

 

Rate article
Изглежда, че родителите на съпруга ми гледат на мен единствено като на средство за получаване на внуци, а аз разбрах това съвсем случайно.