Избягвам да пия чай в дома на свекърва ми и тя знае причината за това, но предпочита да не обръща внимание на въпроса.

Свекърва ми е изключително трудна и непреклонна личност. Нейните постоянни кавги и намеса в живота ни затрудняват мен и съпруга ми да намерим покой. Въпреки нейното неодобрение се наложи да живеем заедно след сватбата поради определени семейни обстоятелства. Често се занимавахме с дейности като бране на горски плодове, най-вече за консервиране, а това, което оставаше, никога не стигаше до собственото ни семейство   .

отначало участвах в тези пътувания само през уикендите, защото имах служебни ангажименти. След раждането на детето ми обаче ми се налагаше да ходя почти всеки ден. Свекърва ми настояваше, че е най-добре да се берат плодове рано сутрин, въпреки че през деня в гората е горещо, има много комари и мушици и тя не предлага никаква защита. Тя събираше всички плодове за себе си, като ги съхраняваше във фризера.

Ситуацията се изостри, когато съпругът ми най-накрая я заговори за финансовите ни нужди, тъй като ние също се нуждаехме от финансова подкрепа. Това доведе до неприятна конфронтация и свекърва ми реши да си отмъсти, като сервира оскъдна порция месо в супата, която беше приготвила за нас. Чувствайки се обидена и депресирана, аз се заключих в банята и се разплаках    .

В крайна сметка решихме да наемем апартамент и да живеем отделно от свекърва ми. Това ни донесе чувство на облекчение и ни позволи да живеем в мир. Въпреки че ги посещавахме от време на време, отказвах да пия чай в дома ѝ в знак на мълчалив протест срещу поведението ѝ. Вярвам, че тя знае причината за моите действия, но вероятно не я интересува.

Какво мислите за това поведение на вашата снаха и свекърва? Кой е прав?

 

Rate article
Избягвам да пия чай в дома на свекърва ми и тя знае причината за това, но предпочита да не обръща внимание на въпроса.