Историята за това как станах лоша снаха

Неотдавна свекърва ми реши да си купи селска къща с парцел земя. Аз имам малка къщичка в родното си село, която баба ми наследи. Не планирах да я превръщам в лятна къща.

Исках да възстановя всичко и да се преместя там след известно време. И планирах да давам къщата ни под наем и да печеля допълнителни пари от нея. Но накрая съпругът ми ме помоли да дам къщата на майка ми, за да може тя да отглежда там зеленчуци и плодове и да има собствена цветна градина.

Съгласих се, но не исках да й препиша къщата    . А и нямаше нужда от това, защото къщата така или иначе щеше да отиде при нас. Все пак позволих на Мария да се премести в селото    .

Неведнъж съм чувала как свекърва ми мечтаела да има там собствена оранжерия и цветна градина. Тя обича да градинарства. Мария винаги се оплакваше, че би искала на стари години да живее на село и да диша чист въздух.

Веднага щом свекърва ѝ се нанесла в къщата, всичките ѝ планове отишли на вятъра. По-голямата част от градината не поникнала, а някои растения изсъхнали напълно. Тогава реших да поговоря с нея. Мисля, че това се случи, защото нямаше подходящи грижи.

И бях прав. Мария не си вършеше работата в селото. На парцела нямаше нито градина, нито цветна градина, нито оранжерия. Възмущението ми не познаваше граници. Пожертвах къщата си в името на капризите на свекърва ми. И сега тя е пълна бъркотия.

Същия ден Мария си събра багажа и напусна къщата. Най-накрая ще мога да превърна тази къща в къщата на моите мечти.

Но сега съм се превърнала в лоша снаха, защото се оказва, че първо съм ѝ дала къщата, а после съм ѝ я отнела    .

 

 

Rate article
Историята за това как станах лоша снаха