-Искам дете, но не можем да го направим. Да, намерих друга, тя вече има син. А аз мечтаех за син.

Ева идва в града, когато постъпва в медицинския университет. Точно на гарата тя среща съдбата си – Дейвид. Той веднага харесва момичето и двамата отиват заедно в университета. По стечение на обстоятелствата той също учи там, вече е студент трети курс.

След една тежка сесия младата двойка започнала да се вижда все по-често. Разхождали се по цели нощи, а шест месеца по-късно се оженили. И двамата работеха в една и съща болница, Дейвид имаше едностаен апартамент, така че живееха щастливо. Но годините минаваха, а Ева не можеше да забременее.

– Няма страшно, ние с теб имаме толкова години пред себе си – успокояваше я съпругът ѝ. – Ти си нервна през цялото време, това се отразява и на теб, а имаш много работа – каза той.

Но едно лято Ева се почувства напълно некомфортно. Беше прекалено горещо, всички бяха досадни, а миризмите бяха дразнещи. Искаше ѝ се колкото се може по-скоро да отиде някъде от града на море, за да се отпусне. Тогава Ева почистваше гардероба и намери тест за бременност. Нямаше никаква надежда, но за всеки случай реши да провери, още повече че имаше закъснение. И както се оказа, тя беше бременна!

Ева дори подскочи от радост и организира празнична вечеря същата вечер, но Дейвид се прибра от работа късно. По това време Ева вече беше заспала. А на сутринта, докато Дейвид спеше, Ева реши да изпере, ризата на съпруга ѝ миришеше на чужд парфюм. По врата на съпруга ѝ имаше следи от целувки…

Когато Дейвид се събуди, той веднага се изповяда:

– “Искам дете, но с теб не можем да го имаме. Да, намерих друга жена, тя вече има син. И аз мечтаех за син.

Давид си тръгна.

Ева така и не ми каза, че е бременна с неговото дете. Тя си мислеше, че тогава той ще остане с нея заради детето, а не от любов. Така че любовта си отиде.

Изминаха няколко години. Синът на Ева спортуваше и наближаваше денят на състезанието. Сутринта отишли в спортния комплекс и там синът заел второ място. Щастливата Ева и синът ѝ вървяха към автобусната спирка, когато изведнъж един до болка познат глас каза името ѝ.

– Ева… Наистина ли си ти, изглеждаш страхотно! А синът ми… той е толкова стар, колкото ние вече не сме заедно.

– Да, Дейвид. Това е твоят син. Но ти избра друго семейство, с чуждо дете. Сега живееш с чувството, че си се отказал от собственото си щастие.

 

Rate article
-Искам дете, но не можем да го направим. Да, намерих друга, тя вече има син. А аз мечтаех за син.