Искам да отпразнувам рождения си ден по свой собствен начин, без да слушам роднините си, които ми казват какви ястия искат.

Миналия месец отпразнувах 31-ия си рожден ден. Със съпруга ми решихме да празнуваме вкъщи, защото нямахме пари за ресторант. А аз обичам домашните партита.

Не възнамерявах да готвя много. Исках да приготвя салати, предястия и топла храна. В списъка с гостите нямаше много хора, така че това щеше да ни е достатъчно. Скоро обаче ситуацията излезе извън моя контрол. В крайна сметка не празнувахме у дома.

Седмица преди празника роднините ми започнаха да ми дават “поръчки” – кой и какво да сготви.

Първо се активизира майка ми, която ми напомни, че доведеният ми баща не яде риба. Затова направи повече свинско, за да не остане гладен.

Скоро свекърва ми даде да се разбере за нейното присъствие. Тя каза, че на масата трябва да има и първи ястия, за да се задейства стомахът. Намекна, че бульонът би бил съвсем подходящ. А свекърът ми ще яде повече месни ястия – той не обича трева.

– Масата трябва да е пълна с месо, а не с диетични салати! – каза тя.

Свекървата също е добра:

– Ние ще бъдем с децата. За да не карам всичко със себе си, трябва предварително да купя модифицирано мляко (а то не е евтино). А за по-големия да сготви картофи без нищо и да купи плодове.

Когато изслушах всичко това, реших, че не искам да празнувам със семейството си. Обадих се на всички и им казах, че няма да има рожден ден. Бързо си измислих извинение: “За да изпълня всички поръчки, ще трябва да взема заем. Съжалявам!”

Някои роднини се обидиха, но на мен не ми пукаше. Със съпруга ми поканихме най-добрите ни приятели, които са женени, и отпразнувахме рождения ми ден в едно кафене. Празникът мина чудесно – без суета и нерви. Бях щастлива, а това е най-важното! Вярно?

 

Rate article
Искам да отпразнувам рождения си ден по свой собствен начин, без да слушам роднините си, които ми казват какви ястия искат.