– Искам да направя ремонт, трябват ми пари от теб – каза свекърва ми, въпреки че знаеше какви финансови затруднения имаме сега.

Още от първата среща не се разбирах със свекърва си. Глория е просто властна жена, иска всички да се въртят около нея и да изпълняват нарежданията ѝ. Разбира се, аз не танцувах по нейната мелодия, аз също имам своенравен характер.

А и казвам на всички истината в очите. И защо да бъда лицемерка? Още повече че от страна на съпруга ми Майкъл семейството е досадно. Факт е, че другите снахи – Миранда и Оливия, винаги се опитват да угодят на Глория, тичат след нея като слугини. Понякога дори е смешно да се гледа. Изглежда, че между момичетата се води ожесточена борба за титлата “най-добра снаха”. Аз не претендирам за тази титла, благодаря.

Преди няколко месеца свекърва ми имаше имен ден и покани всички на гости. До последния момент не исках да отида, но Майкъл ме убеди.

– Знаете ли, деца, аз ви подканих не случайно. Наскоро разгледах апартамента – а тук има такива стари мебели, ръждясала водопроводна инсталация, подът скърца, покривът тече. Накратко, трябва да направим ремонт. Не се притеснявайте, вече съм намерила майстори, избрала съм дизайна. Трябва само да отделите малко пари. И това ще бъде чудесен подарък за рождения ми ден – усмихва се Глория.

О, тя е толкова гостоприемна, че дори се задавих с вода след такова изказване. Не ми е трудно да помогна с ремонта, но сега нямаме излишни пари, защото в семейството работи само Майкъл, а аз съм бременна в осмия месец. А дрехите и играчките за децата сега са много скъпи. Глория никога не е идвала при нас с подаръци за бъдещото внуче, добре, че родителите ми в чужбина ни изпращат пари и вещи.

– Глория, съжалявам, но не можем да си позволим да хвърляме пари по този начин. Освен това сега съм бременна, трябва да се подготвим за бебето.

Забелязах как снахите ми започнаха да си шепнат за нещо, а свекърва ми ме погледна накриво:

– “Слушай, аз не искам пари лично от теб, а от сина ми. Не заслужавам ли един обикновен ремонт на стари години? Можеш да имаш и десет деца, не ти забранявам.

Тук Миранда и Оливия започнаха да се кикотят саркастично. И аз не можах да издържа:

– Не ме интересува кого питаш. Вашият син е мой съпруг и скоро ще има дете. По-скоро ще купим играчки и дрешки за бебето, отколкото да харчим пари за твоите ремонти. Затова повтарям още веднъж – няма да даваме пари. И не си измисляйте нови причини, омръзна ни от вашия цирк. Ако ви трябват, отидете и вземете заем от банка или вземете назаем от приятелите си.

– И каква алчна девойка си, не те ли е срам да откажеш на една стара жена?”. – Миранда се опита да ме засрами, но аз бързо отвръщам на такива нахалници.

– И ти си затвори устата. Щом си толкова богата, тогава плащай за всичко сама, а аз няма да дам нито стотинка.

После станах от масата и си тръгнах. Единственият човек, който ме подкрепи в тази ситуация, беше съпругът ми Майкъл. А Глория още същата вечер разказа на всички роднини каква лоша снаха съм била.

А след това отказа да дойде на изписването и забрани на снахите си също да дойдат. Сега синът ми е на 3 месеца, но никой от семейството на съпруга ми все още не го е виждал. Всички отказват да дойдат на гости. А Глория дори каза, че сега Майкъл е чужд за нея. И всичко това, защото отказахме да й дадем пари.

В тази ситуация най-много ми е жал за Майкъл. Ето как се получи – парите са по-важни за майката, отколкото за внука и сина ѝ.

А вие какво бихте направили в такава ситуация? Трябва ли все пак да дадете такава голяма сума пари на свекърва си?

 

Rate article
– Искам да направя ремонт, трябват ми пари от теб – каза свекърва ми, въпреки че знаеше какви финансови затруднения имаме сега.