Исках да си отмъстя на този арогантен Дейвид, който избира момичетата по фигурата им!

Познавам много хора и без значение какво казват за душите си, най-привлекателното нещо за тях все още ще бъде вашият статус, размерът на портфейла и работното място.

Веднъж и на мен ми се случи същата “оценка на качеството”. Всичко започна на едно парти, където се запознах с Дейвид, който изглеждаше доста приятен и умен, а и приятелите ми казаха, че далеч не е беден. Учеше в столицата, затова идваше в нашия град по време на празници и ваканции. Отначало си говорехме много и изглеждаше, че сме на път да започнем да се срещаме, но после той започна да ме избягва. Не можех да разбера защо се случи това, но не исках да се налагам. И след като спряхме да общуваме напълно, всеки път, когато се срещахме в обща компания, той се опитваше да ме нарани, обиди и унижи по някакъв начин. Не се учудвах от това, бях свикнала, че хората имат много “бъркотия” в главите си, затова просто не обръщах внимание на думите му.

По-късно един наш общ приятел, след като се напи, “изригна”, че Дейвид някога е бил влюбен в мен и е искал връзка, но заради няколкото ми излишни килограма и недостатъчно големия портфейл се е отказал от идеята.

Когато чух това, отношението ми към бившия ми приятел се промени от безразлично до гневно. Исках да си отмъстя на този арогантен Дейвид, който си избира момичета по фигурата им!

Първото нещо, което направих, беше да отида на фитнес и да започна да се храня здравословно. Отмъщението ме мотивира толкова много, че дори не забелязах как започнах да водя здравословен начин на живот и не можех да живея без спорт, така че фигурата ми стана много хубава. Приятелите ми от мъжки пол казаха, че е перфектна. В допълнение към спорта започнах да уча и да работя върху себе си все повече и повече, така че за две години от обикновен мениджър се превърнах в директор на един от отделите и съм сигурна, че това не е краят.

След като се заех да променя себе си и работих усилено, идеята за отмъщение изчезна от само себе си. Нещо повече, в залата срещнах един прекрасен мъж, който стана мой годеник.

Животът ми се промени напълно и всичко това благодарение на факта, че го поех с всички сили. За една година се превърнах в атлетична личност, която промени навиците, мирогледа и приятелите си.

И тогава един ден се срещнах с една стара приятелка и тя ме завлече на тяхното парти. Всъщност не исках да отида, но нещо в сърцето ми казваше, че трябва да го направя, така че го направих.

Сред стари приятели, говорихме и се шегувахме много. В един момент забелязах, че ме гледа отблизо. Когато се обърнах, видях Дейвид да ме гледа, а аз само кимнах и се обърнах. Честно казано, това много ме зарадва, защото ето я черешката на тортата!

Само че тази череша се оказа гнила, защото след това Дейвид започна да ми се налага, да ми пише, да ми се обажда, почти да ме преследва. Общите ни приятели казваха, че сега аз съм била за него изгодна сделка, която не можел да пусне.

Бях изгубила ума и дума. Не мислех, че хората могат да бъдат толкова гнили, че първо да ме унижават, а после да тичат наоколо “като влюбени”, защото си свалил няколко килограма и си получил повишение! Въпреки това съм по-скоро развеселена и отвратена от опитите му да ме спечели на своя страна.

Имам съпруг, когото обичам, работа, която обичам, и тяло, за което се грижа, така че защо ми е онази стара любов, която също ме унижаваше?

Случвало ли ви се е да преживеете ситуации, в които хората са променили отношението си, след като са научили, че сте станали бедни или богати?

 

 

Rate article
Исках да си отмъстя на този арогантен Дейвид, който избира момичетата по фигурата им!