Имам чувството, че съм просто нещо, което се използва, когато е необходимо. В същото време Марк изобщо не се страхува, че ще ме загуби, защото знае, че няма да отида никъде.

С Марк, моя съученик, сме приятели от дълго време. Но, да ви кажа честно, наистина съм влюбена в него. Мисля, че той го вижда добре, просто не иска да се издаде. Надявах се, че приятелството ни ще прерасне в нещо повече, но грешах. Вече четири години между нас няма нищо друго освен приятелство. През времето, когато бяхме заедно, той имаше няколко приятелки. Осъзнах, че нямам право да се обиждам, защото не бяхме двойка.

Напоследък се виждахме все по-рядко и по-рядко. Той е умен, красив и решителен човек. Той определено няма време да тъгува. Не му се иска да ме вижда, защото има много приятели, включително момичета, с които се забавлява. Марк се сеща за мен само когато се налага. А това не е често – 2-3 пъти в месеца. Оставам с впечатлението, че аз съм просто вещ, която се използва, когато е необходимо. В същото време Марк изобщо не се страхува, че ще ме загуби, защото знае, че не отивам никъде.

Ние сме приятели от най-дълго време. Запознахме се, когато и двамата, млади и свободни, все още учехме. Щом Марк набереше номера ми, аз веднага оставях настрана цялата си работа и тичах при него. Но с течение на времето започна да ми омръзва. Какво съм аз, куче, за да тичам след него? Изглежда, той си мисли, че съм.

Веднъж бяхме в голяма компания от петнайсет души. Звучеше силна музика. Марк, както обикновено, се правеше, че не ме вижда. Но преди два дни аз го бях спасила от скуката и лошото настроение. Когато се чувстваше добре, нямаше нужда от мен. На партито го попитахме кого смята за свои най-добри приятели. Вместо това Марк изброи всички, освен мен, а след това го издаде: “Имам още един приятел, но се виждаме само когато съм в настроение”. Наистина?

Бях в същата стая и не можех да повярвам. Каква наглост трябва да има човек, за да каже подобно нещо? Добре, че не каза името ми. В противен случай нямаше да знам накъде да тръгна от срам. И накрая реших да го прекратя. Изтрих номера му и не отговарях на съобщенията му. След по-малко от три дни той ми се обади. Дори се осмели да ме обвини, че не отговарям. Марк сигурно е бил толкова пиян, че не си спомня какво е казал. Но на мен ми беше все едно. Блокирах го и повече не искам да имам такъв тип приятелство.

 

Rate article
Имам чувството, че съм просто нещо, което се използва, когато е необходимо. В същото време Марк изобщо не се страхува, че ще ме загуби, защото знае, че няма да отида никъде.