Или сменяш апартамента, или аз напускам къщата! Дъщерята постави ултиматум, а майката направи решаващ избор в живота си

Учителката ми по математика живееше в нашата къща с дъщеря си. Тя роди дете доста късно и, както се казва, на себе си. Момичето беше мило, скромно, учеше добре. Винаги беше спретнато облечена, добре възпитана и изобщо не приличаше на връстниците си. Майка ѝ мечтаела дъщеря ѝ да влезе в някой престижен университет и да изгради страхотна кариера. Но наскоро научих, че едно 16-годишно момиче се влюбило в 25-годишен мъж. Забравила за обучението си, не послушала майка си и решила да се омъжи. Никога преди това не се е срещала с мъж. Това беше първият ѝ съпруг.

Жалко е, че майка ѝ не е била щастлива от това. Тя се запознала с момчето в една социална мрежа. Връзката между тях започнала подозрително бързо и след 3 месеца той предложил брак. Той отива в дома им и се чувства като господар. Разказва за себе си, че е учил в интернат и е дошъл в столицата в търсене на по-добър живот, но я е видял и се е влюбил. Едва след като се запознава с този човек, тя започва да се променя към по-лошо: започва да се държи грубо с майка си, да прави всичко по свой начин и изисква от майка си да продаде апартамента им и да им купи едностаен апартамент.

Разбира се, беше ясно чии ръце са това, защото тя самата не можеше да се сети за това. Бъдещият зет се нуждаеше от покрив над главата си и жилище в центъра на града, а тя го следваше на каишка. Не беше разглезена от мъжкото внимание, затова правеше всичко, за да не изпусне шанса си. После стана само по-лошо, защото дъщерята постави ултиматум: “или сменяш апартамента, или аз напускам дома”. Учителката ми беше мъдра жена и отстояваше позицията си. А дъщеря й не иска да слуша никого наоколо. Но ми е жал за майка ѝ: да я отгледа и възпита, а накрая на стари години да не се разбира с единствената си дъщеря.

Rate article
Или сменяш апартамента, или аз напускам къщата! Дъщерята постави ултиматум, а майката направи решаващ избор в живота си