“Или дете, или куче” – след тези думи на лекаря изборът, който направи съпругът ми, не ми се върти в главата.

“Как може да бъде? Петнадесет години. Петнайсет години живееш с един човек, мислиш, че знаеш всичко за него, и той изведнъж заявява, че единственият му истински приятел е кучето. И няма да се раздели с кучето, дори заради детето. Дете, чието раждане е чакано толкова дълго…”

Сюзън отново и отново възпроизвеждаше в главата си думите на съпруга си и осъзнаваше, че никога няма да му прости. Денис и Сюзън се бяха оженили, когато бяха студенти. И винаги са били смятани за завидна двойка. Защо обаче ги смятаха за такива? Те бяха завидна двойка.

И двамата бяха красиви и успешни, никога не се караха, дори за дреболии. Беше им по-приятно да отстъпват един на друг, отколкото да настояват на своето. И всичко щеше да е наред, но те нямаха деца.

Лекарите смятаха, че най-вероятно и няма да имат. Е, няма пълно щастие на земята. И изведнъж, след толкова години брак, Сюзън забременя. Колко щастлив беше Денис.

Веднага на семейния съвет беше решено, че детето трябва да расте далеч от градската смрад. И Денис се зае със строежа на нова селска къща. Той я оборудва с най-новите технологии.

Раждането преминало нормално. Изглеждало, че ги очаква само щастливо бъдеще, но детето започнало да има проблеми с дишането. В болницата всичко било наред, но веднага щом детето било докарано у дома, започнало да се задушава. Наложило се да се върнат обратно.

Оттогава посетили много лекари, но причината за задушаването на бебето била установена от един стар лекар от местната клиника. Тя дошла да види условията, в които живее синът им, и видяла Рекс. Денис получава Рекс като подарък от баща си. Кучето било много старо и му дали отделна стая в къщата, за да не се претоварва беднякът.

Денис бил много привързан към кучето, затова заповедта на лекаря да премахне кучето не само от къщата, но и от живота му, била посрещната враждебно.

– Рекс остава и това е всичко. Ще измислим как да излекуваме детето и без този лекар.

Сюзън не спореше. Тя просто взе бебето и излезе от къщата. И след известно време те се разведоха. Рекс отдавна го няма. Синът е много привързан към баща си и те се разбират много добре. Денис всячески се опитва да си върне съпругата, но Сюзън не може да му прости за онези стари думи.

 

Rate article
“Или дете, или куче” – след тези думи на лекаря изборът, който направи съпругът ми, не ми се върти в главата.