“Или дайте парите, или си вземете дъщерята обратно” – казва майката на момичето

Съпругът ми беше женен, преди да ме срещне. Той има дъщеря от първия си брак, която сега е на дванадесет години. Поддържа връзка с нея, прави й подаръци, изпраща пари за издръжка. И почти всеки уикенд момичето идва при нас. Понякога тя остава при нас в продължение на седмици. Наскоро ни се роди момче. И тя обича да го гледа като дете. Като цяло имаме чудесни отношения с нея. Когато отиваме на почивка, винаги взимаме момичето с нас. Веднъж момичето се разболя, имаше пневмония. Майка ѝ се обади на баща ѝ и поиска пари.

Но, за съжаление, по това време нямахме пари. Той помоли да вземе назаем от някого и каза, че непременно ще измисли нещо и ще върне парите до една седмица. Но бившата му съпруга му хвърли такава истерия, че всички съседи бяха наясно с проблемите ни. След като не постигна нищо с викове, тя каза на съпруга ми: “Или ми дай парите, или си вземи дъщерята!” А час по-късно доведе момичето в дома ни и каза, че сега той ще отглежда дъщеря си сам.

И дори не облече детето с дрехи. Така тя започна да живее при нас. Майката много й липсваше, звънеше и говореше с нея, искаше да се срещнат, но тя категорично отказваше. Не разбирам как можеш да се отнасяш така със собственото си дете, дори животните не изоставят бебетата си. Беше болезнено да гледам момичето. Дори се страхувам да си представя до какви психологически травми може да доведе това в бъдеще. Месец по-късно момиченцето се възстанови и го изпратихме на училище.

Горкото момиче срещна майка си на улицата, а тя просто взе ключовете от апартамента и си тръгна. Със съпруга ми се опитвахме да не засягаме тази тема, на детето му беше достатъчно тежко. Момичето остана при нас. Все още не мога да разбера майка ѝ, която всъщност се отнасяше към детето като към играчка. Такава, с която можеш да си играеш при добро настроение, а при липса на настроение просто да си тръгнеш. Ако има някакви недоразумения със съпруга, то е необходимо да се решат с него, а не да се въвличат децата във връзката. Но тя вероятно не разбира това. Жалко е, разбира се, но е така.

 

Rate article
“Или дайте парите, или си вземете дъщерята обратно” – казва майката на момичето