“Или аз, или твоята малка госпожица” – изкрещя майка ми, когато срещна жената, която обичам. И не можех да си представя как ще изживея остатъка от живота си в кошмар.

Имах приятелка, която много обичах, но все не можех да се реша да се оженя за нея. Това момиче роди дъщеря ми и аз я посещавах всеки уикенд. Заедно прекарвахме чудесно в нейната къща, където се чувствах независим и щастлив, за разлика от дома на родителите ми. Тя имаше цяла библиотека, родителите ѝ ме виждаха, но не се интересуваха от моето присъствие.

Момичето растеше без родителска грижа и живееше от това, което й даваха съседите. Майка ѝ не проявяваше особен интерес към това къде и как моята избраница прекарва времето си. Но тя беше отлична ученичка и обичаше да чете книги   .

тя се превърна в първата ми любов и аз си представях себе си като неин баща. Майка ми едва не припадна, когато се запозна с моята приятелка, и ме попита дали ме е отгледала за такова момиче. “Само я погледни, коя е тя? Майка ѝ е партизанка, баща ѝ пие и не вижда дневна светлина!” След това заплаши: “Или аз, или твоята малка любовница. Ако избереш нея, можеш да забравиш, че някога си имал родители. Но аз избрах съвсем различен вариант: Омъжих се, но не избрах любовта. Майка ми ми намери идеалния партньор. Сега живея с две жени – първата в главата ми, а другата в сърцето ми     .

Направих кариера и отгледах две прекрасни дъщери в нашето семейство. Любимата ми живее в отдалечено село и чака следващата ни среща. Ходех при нея през уикендите и се чувствах щастлив с нея. С нея се чувствах като себе си, нищо не ми пречеше да бъда щастлив. Нашата умна и красива дъщеря растеше с нас. И всичко това се случи един уикенд, когато пристигнах и реших да не се връщам. Най-накрая разбрах къде е моят дом… Майка ми се караше, идваше и си отиваше, правеше скандали, но аз осъзнах, че мога да живея само с тази жена.

 

Rate article
“Или аз, или твоята малка госпожица” – изкрещя майка ми, когато срещна жената, която обичам. И не можех да си представя как ще изживея остатъка от живота си в кошмар.