“И защо всички тези чудовища трябва да се появяват в нашето семейство? Те имаха къде да живеят и без нея!”

– “Ще отида с теб на края на света, за да живея в апартамент под наем!” Алекс каза на годеницата си Алина, като се смееше.

същия ден те седяха в едно кафене и обсъждаха как си представят съвместното си бъдеще. Отначало Алекс
настояваше да живеят при родителите му, защото те имат голяма, просторна къща в провинцията и с удоволствие биха ги приели. Момичето обаче категорично се противопостави. Тя не искаше да живее с родителите си, защото най-накрая беше успяла да се измъкне от грижите на родителите си и не искаше да бъде при същите условия само с неговите родители.

Факт е, че приятелката на Алина не ѝ позволяваше да живее живота, който искаше, дори като възрастна, а постоянно се опитваше да “поправи и подобри” нещо. Например, когато разбрала, че дъщеря ѝ си има гадже, Алекс, започнала да я убеждава, че трябва да живеят с нея, защото само така ще може да научи нещо и да стане добра домакиня.

– “Каквото и да кажеш, ще живеем отделно и това не подлежи на обсъждане” – казало накрая момичето и на момчето не му оставало нищо друго, освен да се съгласи.

И двамата работеха и печелеха добри пари, така че лесно можеха да си наемат собствено жилище. Единствената трудност беше да обяснят на родителите си, че ще им е по-добре заедно.

Майката на Алекс, Виктория, имаше ясна стратегия, че младоженците трябва да живеят при нея. На тях тя обясни, че така е по-икономично, а когато спестят пари за собствено жилище, ще се изнесат. Тя обаче отдавна беше решила, че ще вземе парите им и ще ги управлява за себе си, защото те са млади и могат да ги харчат за всякакви глупости. А и тя е жена с опит, така че ще намери правилното приложение на всичко   .

всичко обаче се оказало нежелано за двете майки. Най-добрата приятелка на Алина заминала да учи в чужбина и имала собствен двустаен апартамент. Затова тя предложила на младоженците да живеят там, само да плащат комуналните услуги и да поддържат всичко в ред. Разбира се, Алина и Алекс бяха много щастливи да получат това предложение, тъй като това щеше да бъде добра икономия за родителите им. Нямаше да има от какво да се оплакват    .

Виктория не можеше да преживее новината: “Наистина ли трябва да пуснем всички тези мутри в семейството си? Те и без това имаха къде да живеят!”

Няколко години по-късно младоженците успяват да купят апартамента от приятел и той става техен, но родителите все още не могат да се успокоят, сега предлагат да го дадат под наем и все пак да живеят с тях. Младоженците обаче разбират всичко и живеят самостоятелно, като канят родителите си на празници и понякога ги посещават през уикендите. Отначало майките са много обидени и се карат с децата си, но после започват да се помиряват, защото децата им отдавна са пораснали и вече градят свой собствен живот.

 

Rate article
“И защо всички тези чудовища трябва да се появяват в нашето семейство? Те имаха къде да живеят и без нея!”