И тогава лекарите и медицинският персонал започнаха да тичат наоколо и да се суетят. Сърцето ми не беше на мястото си, всичките ми мисли бяха, че нещо се е случило с дъщеря ми.

Когато дъщеря ми имаше здравословни проблеми, изгубих целия си сън. Докато се правеха всички изследвания, тя плачеше много, а аз не можех да намеря място, където да спя. Когато най-накрая ни приеха в болницата, защото й предстоеше операция, аз изпаднах в режим на очакване да ни изпишат.

Няколко минути преди операцията медицинската сестра постави на дъщеря ми инжекция и детето започна да ми казва, че иска да се прибере вкъщи и да чете приказки вечерта. Тогава реших, че след това ще отидем в книжарницата и ще изберем всички приказки, които тя би искала!

Детето беше отведено в операционната, а аз седнах да чета, за да разсея мозъка си, но останах нащрек и забелязах, че други две деца са отведени там, но моето още не беше изведено, и тогава лекарите и медицинският персонал започнаха да тичат наоколо, да се суетят. Сърцето ми не беше на мястото си, всичките ми мисли бяха, че нещо се е случило с дъщеря ми. Когато се опитах да попитам някои от медицинския персонал, чух един отговор: “Операцията продължава!”. След това двете деца бяха върнати обратно, но дъщеря ми все още беше там. Просто седях на иглички и се втурвах към вратата всеки път, когато тя се отваряше, с надеждата да видя дъщеря си или поне лекар, който да ми обясни всичко.

След известно време главният лекар се приближи до мен. Обясни ми, че дъщеря ми е била в безсъзнание, сестрата й е дала твърде много упойка и сърцето й е спряло по време на операцията. Върнали са я към живот, но сега се нуждае от време, за да възстанови силите си и да се събуди.

Следващата седмица прекарах, както и в онзи момент, в лудост. Почти не напусках стаята на дъщеря си и чаках тя най-сетне да отвори светлите си очи.

Вторият ѝ рожден ден – най-щастливият ден в живота ми – най-накрая се случи! Точно една седмица след операцията. Тя отвори очи, обърна глава и каза с усмивка: “Мамо”. След тази случка започнах да ценя дъщеря си още повече, защото се страхувах да не я загубя.

Сега дъщеря ми е на двадесет и пет години и наскоро роди внука ми, но все още се тревожа за живота ѝ. Изглежда, че този страх не ме е напуснал оттогава.

Родители, грижете се за децата си и ги обичайте, не им се карайте за дреболии, защото те са най-ценното ни съкровище!

Rate article
И тогава лекарите и медицинският персонал започнаха да тичат наоколо и да се суетят. Сърцето ми не беше на мястото си, всичките ми мисли бяха, че нещо се е случило с дъщеря ми.