– И така, как се живее с бащата на детето ми, моя Мат? – попита ме съученичката ми Тина.

С Тина бяхме приятелки още от малки. Живеехме в малък град и ходехме в едно и също училище. Но още в тийнейджърските си години започнахме да се отдалечаваме една от друга, дори излизахме в различни групи. Преди винаги си споделяхме всичко, но в осми клас най-много да се поздравим и да мамим заедно домашните.

В 9-и клас всички разбраха, че Тина е бременна. Аз, разбира се, се опитах да разбера от кого, но една стара приятелка отказа да ми каже. Когато беше бременна в петия месец, семейството ѝ се премести в друг град. Там тя родила, завършила вечерно училище и постъпила в технически колеж. След това повече не съм разговаряла с нея. Опитах се да поддържам връзка, но тя ясно показа, че не иска да общуваме.

А животът ми не стоеше на едно място. Завърших училище и се преместих в столицата. Там учих в университет и се прибирах у дома само за ваканциите. Така един ден се запознах с Кристиан. Той винаги е бил смятан за най-красивото момче в нашия град и, честно казано, аз го харесвах още от гимназията, но бях още дете, а той беше с три години по-голям от мен.

Така че той започна да ме ухажва. Разбира се, не можех да повярвам в щастието си, но се правех, сякаш не ми пука. Така започнахме да се срещаме и по-късно се оженихме. Бяхме женени от почти пет години. Наскоро отидохме на гости на родителите му и по родните улици срещнах бившата си приятелка. Зарадвах се, че я виждам, и я поздравих, а тя просто изригна:

– И така, как живееш с бащата на детето ми, моя Мат?

Бях смаяна от такъв въпрос и дори не знаех какво има предвид. Оказа се, че Тина е забременила Кристиан в девети клас. Това се случи доста странно, след дискотека, в която едно 15-годишно момиче изобщо не би трябвало да бъде.

Крисчън имаше доста заможни родители, но не искаше да се жени, затова родителите им се съгласиха никой да не знае кой е бащата на детето. За това трябваше да платят солидна сума пари. Тина решила сама да роди детето и родителите ѝ я подкрепили.

Казах ѝ, че имаме прекрасно семейство и че ситуацията няма нищо общо с мен. Беше ми трудно да усвоя това, което чух, затова реших да поговоря със съпруга си за това едва на следващия ден. Говорих спокойно, без обвинения, и той ми разказа всичко.

Оказа се, че е бил пиян и никога не е искал да се среща с Тина. След това никога повече не я е виждал. Не поддържа връзка със сина си, защото те веднага се разбраха за това. Разбира се, че е мислил за сина си и е искал да го види, но никога не е имал тази възможност.

Изслушах го и му казах, че оттук нататък трябва да помага финансово на Тина и да вижда сина си от време на време, ако тя няма нищо против. Оттогава Кристиан им изпраща редовно определена сума, а понякога вземаме Мат в нашата къща за няколко дни, за да може да си играе с нашата Мила и да бъде с баща си.

Какво бихте направили, ако бяхте на мое място?

Rate article
– И така, как се живее с бащата на детето ми, моя Мат? – попита ме съученичката ми Тина.