И моята майка…. Тя никога не направи нищо за мен… винаги се прибираше късно, а сега изобщо не се прибира…

Миналата година отпразнувахме първия рожден ден на сина ни – навърши 10 години! Решихме да организираме нещо специално за него, затова той покани всичките си приятели, празникът се състоя в детско кафене   , а след това всички отидохме на кино да гледаме анимационен филм.

Децата се забавляваха чудесно и всички бяха много доволни от празника, а след това Макс ни попита дали най-добрият му приятел може да дойде в нашата къща на чай. Разбира се, не отказахме, особено след като бяхме сигурни, че родителите му са били информирани за плана на момчетата. Времето минаваше и вече беше доста късно, когато със съпруга ми разбрахме, че родителите на Адам не са ни се обадили, не са се интересували къде е било детето им толкова дълго време. Решихме да изчакаме още малко, защото в живота всичко може да се случи, и тогава момчето се приближи до нас и каза “Знаете ли, Макс е голям късметлия, че вие сте неговата майка… Вие го обичате! И моята майкаһттр://…. Никога не е направила нищо за мен… Винаги се е прибирала късно, а сега изобщо не се прибира…”.

Със съпруга ми решихме да го попитаме повече, защото откровеността на момчето ни плашеше. Той ни разказа, че майка му толкова често ги напускала, че съседите се оплакали от нея и родителските ѝ права били отнети. Тогава в живота му се появил баща му и го приютил, но положението не се подобрило особено. Бащата не го оставял сам, но и не изпитвал особена любов към него, а най-лошото било, че момчето имало мащеха, която можела да сложи ръка на него, така че вместо да се прибере вкъщи, Адам седял на детската площадка, чакал баща си да се върне от работа и тогава тръгвал с него.

След тази история със съпруга ми решихме, че ще помогнем малко на момчето. Заедно щяхме да вземем Макс и Адам от училище, да ги нахраним, да им помогнем с домашните, а след това те щяха да си играят и съпругът ми щеше да върне момчето вкъщи. През това време се запознахме с баща му и след два месеца такъв живот той ме помоли да взема Адам при него за една седмица, защото с жена му се развеждали и трябвало да свърши някои неща.

не се възпротивих, защото Адам стана второто ми дете. Приятелството на момчетата само се засили. Започнах да се гордея с моя Макс, който никога не се оплакваше, че майка ми обича някой друг, и не ревнуваше. Той се държеше като истински мъж, който разбира всичко и подкрепя приятеля си.

Мина една седмица, а съпругът ми нямаше намерение да ми отнема сина. Със съпруга ми дори не забелязахме как през следващите 10 години отглеждахме не един, а двама сина.

Сега те са като братя, помагат си един на друг и на нас, техните родители, във всичко   .

Rate article
И моята майка…. Тя никога не направи нищо за мен… винаги се прибираше късно, а сега изобщо не се прибира…