“И кой ви помоли да помогнете на дъщеря ми?” – каза майката, на чиято дъщеря помогнах да стане, след като падна.

Какви неадекватни майки са в днешно време: крещят и се сърдят на другите, но не са в състояние да отгледат нормални деца. Заради такива жени децата след това стават престъпници и алкохолици.

Веднъж имах “късмета” да срещна такава майка, след това ме е страх дори да се приближа до чужди деца.

Какво ще направите, ако видите, че нечие чуждо дете се спъва и пада? Разбира се, ще помогнете. Аз реших да направя същото.

Дъщеря ми и аз се разхождахме в парка. Други майки също се наслаждаваха на разходката, някой с количка, някой, който държи дете за ръка. Погледнах към едно момиченце, на около пет години, което тичаше около въртележката, а майка му стоеше до нея и говореше по телефона. И изведнъж това момиче се спъна и падна. То започна да плаче, да вика майка си, но жената не реагира.

Изтичах при нея, помогнах ѝ да се изправи, избърсах сълзите ѝ и я попитах дали е добре. Момичето отговори с треперещ глас, че е така. И тогава майка ѝ най-сетне се отзова на телефона и ме нападна с викове, като каза защо докосвате дъщеря ми. Вежливо ѝ обясних, че дъщеря ѝ е паднала и се е опитала да ѝ помогне.

– А кой ви помоли да помогнете на дъщеря ми? – каза тя.

Други майки се събраха при виковете ни. Бях толкова смутена, защото исках само да помогна. Дъщеря ми се застъпи за мен, но тази зла леля извика и на нея.

Вярно е това, което казват: “Не прави добро, за да не ти се случи зло”. Как може едно дете да стане нормален човек до такава майка? След това не помагам на никого, докато не ме помолят. Разбирам, че не всички хора са толкова луди, но е по-добре да не се рискува.

 

Rate article
“И кой ви помоли да помогнете на дъщеря ми?” – каза майката, на чиято дъщеря помогнах да стане, след като падна.