Į įkurtuvių vakarėlį atėjo mano uošvė – ir aš ją išvariau!

Būsto klausimą aptarėme dar prieš susituokdami. Mano tėvai gyveno merginos name – jis ankštas. Mano uošvė viena gyveno trijų kambarių bute. Tačiau nuomotis butą buvo brangu.

Norėjome paprašyti, kad mano uošvė apsigyventų kartu su mumis, ką ir padarėme. Ji pasakė, kad viskas gerai. Tačiau neįsivaizdavome, ką pasirašome. Nors dokumentuose buvo parašyta, kad butas priklauso mano vyrui, jame buvo tik viena savininkė – jo motina.

Prieš mirtį mano vyro tėvas parašė dovanojimo sutartį savo sūnui. Jo žmona tam neprieštaravo, nes žinojo, kad vis tiek gins savo teises. Kodėl jis taip pasielgė? Jis žinojo apie savo nepagydomą ligą ir norėjo pasirūpinti sūnumi, nes žmona galėjo ištekėti iš naujo.

Tačiau vyras nesijautė ten esąs šeimininkas. Aš nesikišau į jų reikalus, nes galvojau, kaip nusipirkti bendrą butą. Šešerius metus gyvenau su uošve po vienu stogu. Visą tą laiką taupėme kiekvieną centą, kad pagaliau gautume nuosavą kvadratinį plotą.

Mano santykiai su vyro motina buvo normalūs. Neturėjome jokių konfliktų, sąžiningai pasiskirstėme pareigomis ir išlaidomis. Netrukus net sudarėme grafiką, kas ir kada gali naudotis skalbimo mašina.

Ir štai pagaliau savo rankose turėjome reikiamą sumą. Turėjome pakankamai pinigų dviejų kambarių butui. Kaip tik tuo metu, kai ketinome ieškoti buto, sužinojau, kad esu nėščia. Neplanavome taip anksti susilaukti vaikų, bet likimas buvo kitoks. Mano vyras pasiūlė paimti trijų kambarių buto paskolą, nes kūdikiui reikėjo atskiro kambario. Aš sutikau.

Į įkurtuvių vakarėlį atvyko visi mūsų draugai ir giminaičiai, įskaitant mano uošvę. Visi džiaugėsi ir sveikino mus su pirkiniu. Ir tada mano uošvė pareiškė:

– Džiaugiuosi, kad tapote trijų kambarių buto šeimininkais, ne veltui jus visus tuos metus tempiau su savimi. Dabar laukiu jūsų dėkingumo. Tikiuosi, kad mano sūnus atsisakys savo buto dalies. Jei ne aš, jūs niekada nebūtumėte susitaupę nuosavam būstui.

Atsistojau ir paprašiau uošvės išeiti. Buvau tokia įskaudinta, kad net neradau žodžių atsakyti. Mano vyras buvo apstulbęs tai išgirdęs iš savo motinos. Kodėl ji melavo prieš žmones? Mes net paeiliui pirkdavome duoną, per pusę apmokėdavome sąskaitą už komunalines paslaugas, taip pat kitas sąskaitas.

Daugiau nebenorime palaikyti ryšių su šiuo dviveidžiu žmogumi. Ačiū Dievui, svečiai nekreipė dėmesio į šį incidentą.
 

Rate article
Į įkurtuvių vakarėlį atėjo mano uošvė – ir aš ją išvariau!