Į darbą išėjusios moters likimas

Turiu draugę, vardu Emilija. Su ja draugaujame nuo studijų laikų. Kartu studijavome Pedagoginiame universitete. Iškart po universiteto Emilija ištekėjo, nes laukėsi pirmosios dukros.

Aš, žinoma, papasakojau jai apie savo baimes. Kad vyrai ne visada pasilieka su moterimis, kurias veda dėl to, kad jos nėščios, bet Emilija primygtinai reikalavo. Jos nuomone, vyras ją mylėjo. Nėštumas tiesiog pagreitino jų santykius. Gimus dukrai dar po dvejų metų gimė antroji jos dukra. Emilija dirbo vidurinėje mokykloje biologijos mokytoja.

Mes su ja tapome kolegėmis. Ne kartą ji atėjo į darbą ir su ašaromis akyse pasakojo apie savo siaubingus santykius su vyru. Jis pradėjo gerti ir nuolat su ja barėsi, sakydamas, kad vedė ją tik dėl vaikų. O kai vyresniajai dukrai buvo šešeri, o jaunesniajai – ketveri, vyras ją paliko dėl kitos moters. Nors jų santykiai nebuvo labai geri, tačiau šeimoje buvo pinigų. O vyrui išvykus viskas tik pablogėjo. Kiek gauna mokytojas? Emilija vos galėjo išmaitinti savo dukras.

Tuomet bendra draugė pasiūlė jai vykti į Italiją dirbti ir prižiūrėti senelių šeimą. Apgyvendinimas nemokamas, maistas irgi, tai yra pinigai padoriai švarūs. Tuomet Emilija nusprendė, kad važiuoja. Ji paliko vaikus tėvams ir išvyko. Ne kartą, žinoma, jai skambino vyresnioji sesuo, kuri vis piktinosi, kad kaip ji drįsta palikti savo atžalas pas senyvus tėvus ir taip išvažiuoti. Emilija su seserimi apskritai niekada nepalaikė jokių santykių – buvo net keista, kad jos buvo seserys ir broliai. Tačiau Emilija nekreipė dėmesio į nemalonius sesers žodžius ir vis tiek dirbo užsienyje. Per penkiolika metų, kuriuos Emilija ten praleido, labai priprato prie savo globotinių – pagyvenusios poros, o dukros nuolat siųsdavo tėvams pinigų.

Dėl to dukros studijavo geruose universitetuose, vyriausioji net sukūrė savo šeimą. Emilijai pavyko surinkti pinigų ir nupirkti jai butą, o jauniausioji dar tik studijavo. Tuomet ir užgriuvo sielvartas – iš pradžių mirė italų poros vyras, o paskui ir žmona. Emily nebeliko darbo. O ir ji nepagalvojo ko nors ieškoti. Po 15 metų, praleistų svetimoje šalyje, ji buvo pavargusi. Todėl nusprendė grįžti namo pas vaikus ir tėvus. O ten buvo tokia žinia – vyresnioji sesuo su vaikais gyveno pas motiną ir tėvą, Emilijos į namus neįsileido. Jie paklausė, kur ji buvo visus tuos metus. Tėvais rūpinosi tik sesuo, nors visus tuos metus būtent Emilija siuntė pinigus butui, o motinai ir tėvui – gydymui. Šiaip ar taip, dabar Emily neturi kur gyventi, ją priglaudė vyresnioji dukra. Ji galvoja paduoti seserį į teismą. Bet ar tai pavyks? Jos tėvas ir motina yra sunkios būklės, jie netrukus mirs. Nenorėčiau prarasti namo, į kurį tiek daug investavau.
 

Rate article
Į darbą išėjusios moters likimas