Хаотичен гардероб, купища неизгладени дрехи, кисела супа в хладилника – всичко това е нашият дом. Реших да се обърна деликатно към съпругата си с тези въпроси, но някак си получих и обвинения.

влюбих се в Мария от пръв поглед, веднага щом я видях. Беше невъзможно да устоя на красотата и чара ѝ. Помислих си, че съм невероятен късметлия да имам до себе си толкова умно, привлекателно и чистоплътно момиче, затова не се поколебах да ѝ предложа брак.

Решихме да заживеем заедно и Мария веднага ми каза, че не обича да върши домакинска работа. Предпочиташе да се съсредоточи върху кариерата си и да разпредели домакинските задължения по равно. Не виждах никакъв проблем в това и се съгласих. По онова време това ми се струваше справедливо и разумно споразумение, но не знаех какво ни очаква в бъдеще   .

Разпределихме си домакинските задължения и Мария ме увери, че може да се справя безпроблемно и с работата, и с домашния живот. Доверих се на нейното мнение и не настоявах на своето   .

Изминаха шест месеца и забелязах, че нещата не вървят по план. Професионалният живот на Мария не се развиваше така, както тя се надяваше. Тя работеше на непълно работно време в неизвестна компания, с нередовно заплащане и нестабилен график. В същото време харчеше спечелените пари изключително за личните си желания. Междувременно аз работех неуморно от сутрин до вечер. Мария обаче удобно запомняше разпределението на задълженията и понякога си затваряше очите за собствените си отговорности.

Отначало тя изпълняваше съвестно своя дял, но постепенно ентусиазмът ѝ намаля. Къщата ставаше все по-затрупана, навсякъде имаше купчини неизгладени дрехи. За моя изненада тя хвърли вината върху мен, твърдейки, че трябва да ѝ помагам повече. Това отношение ме нарани дълбоко. Беше непоносимо трудно да съчетавам многото работа с грижите за цялото домакинство. Още от самото начало се договорихме за справедливо разпределение на отговорностите.

Надявах се, че ситуацията ще се подобри след раждането на детето, като предполагах, че Мария
Мария ще се грижи за себе си и за къщата по време на отпуска си по майчинство. За съжаление, ситуацията се влоши. Понякога си мисля, че щеше да е по-добре без съпругата ми. В допълнение към проблемите ни, постоянните спорове се превърнаха в част от живота ни.

Въпреки че се опитвам да разбера гледната точка на съпругата ми и да се поставя на нейно място, не мога да се отърва от усещането, че моите нужди са пренебрегнати. Работя в офиса и вкъщи, жонглирам с различни отговорности, а освен това се занимавам и с домакинска работа. Единственото, което искам, е да си почина малко.

Опитвам се да разбера какво прави Мария в отпуск по майчинство през деня, какво ѝ пречи да сготви вечеря или да почисти стаята си. Бебето ни е само на 2 месеца и спи през по-голямата част от деня. Вярвам, че през това време бих могла да се справя с някои домакински задължения. Не мога да не си помисля как ще се справим с това, ако имаме още едно дете. Аз съм за равенство и взаимна подкрепа, но изглежда, че Мария трудно разбира тази концепция.

Не искам да разрушавам семейството ни, защото много обичам детето ни. Чувствам обаче, че достигам предела на търпението си. Не знам как да продължа да живея в тази ситуация. На чия страна сте вие в тази история?

 

 

Rate article
Хаотичен гардероб, купища неизгладени дрехи, кисела супа в хладилника – всичко това е нашият дом. Реших да се обърна деликатно към съпругата си с тези въпроси, но някак си получих и обвинения.