Гуен влезе в магазина, следвана от непознат мъж. И когато той се приближи до нея със странно предложение, очите на момичето изскочиха от главата ѝ.

Гуен вижда интересен костюм на витрината на един бутик. Влязла вътре, а един непознат мъж влязъл и започнал да следва Гуен точно по петите ѝ. Изведнъж момчето се приближи до нея и каза:

– Отдавна не смеех да се обърна към теб с такова предложение… Между другото, здравей. Всъщност бившата ми приятелка работи в този бутик. Надявам се, че можете да ми помогнете… – момчето очевидно се срамуваше – Можете ли да се представите за моята приятелка, моля?

“Скоро съм на 40 години, намерих си приятелка. Поне си избери по-младо момиче … ” – помисли си Гуен, но в същото време се съгласи.

– А какво да направя за твоето приключение? – попита тя.

– Сложете това на раменете си, този цвят ви отива – каза момчето и предложи на Гуен костюм в тъмно малинов цвят, който наистина много добре си подхождаше с кафявата ѝ коса. Гуен и момчето минаха няколко пъти пред продавачката, която не реагира на тях.

Междувременно Гуен се чудеше защо непознатият е избрал точно нея, защото със сигурност щеше да намери по-младо и може би по-привлекателно момиче… Всъщност Гуен изглеждаше в пъти по-млада от годините си.

В този пурпурен костюм тя виждаше красива жена с изящна линия на скулите, красива къдрава коса, женствени ръце… и защо се смяташе за “леля”, защото четиридесетте са само началото на най-интересния етап от живота на една жена.

– Съжалявам, че се намесвам – каза Гуен след шестата обиколка около бутика, – но изглежда, че обектът на вашето обожание не ни обръща ни най-малко внимание. Може би е трябвало да намерите по-млада кандидатка за ваша любовница?

Човекът само се засмя и те заедно се отправиха към изхода. Ерик, така се казваше непознатият, придружи Гуен до къщата, а на входа взе телефонния ѝ номер. Гуен се почувства отново като двайсетгодишно момиче. В деня на сватбата Ерик призна на Гуен, че няма момиче. Той просто искаше да срещне някоя толкова красива като Гуен, но не знаеше как да се приближи до нея, така че тя да не го отпрати.

 

Rate article
Гуен влезе в магазина, следвана от непознат мъж. И когато той се приближи до нея със странно предложение, очите на момичето изскочиха от главата ѝ.