Грейс каза на сестра си, че в кухнята тенджерите и лъжиците винаги си сменят местата. На сутринта сестрите се скриха и зачакаха неканения гост.

Един ден Грейс дошла при сестра си и започнала да ѝ разказва:

– Няма да ми повярваш, но в къщата ми се случва нещо странно!

Виждайки разтревоженото лице на сестра си, Сандра остави книгата си и я слушаше внимателно, подпирайки брадичката си на ръката си.

– Това не е за първи път! Нещата в апартамента ми непрекъснато се променят. Съпругът ми не се е прибирал вкъщи от една седмица, той е в командировка, аз съм съвсем сама. Но определено не съм луда, аз самата не пипам нищо! Представяте ли си, прибирам се един ден от работа, а в гардероба ми прането е подредено по цветове. Никога не правя това! А на следващия ден някой е пренаредил чиниите ми. Вчера се върнах от работа и видях, че завесите ми висят по различен начин.

– И кой може да е, ако не вие? – попита сестра ми озадачено.

– Не знам, но прочетох в книгата за къщата и…

– Грейс, за какво говориш! – подскочи Сандра, – Ти от ума ли си излязла? Каква е тази къща?

– Смееш се, но ти казвам истината – обиди се сестра ми, – вечер му оставях бонбони, на сутринта те изчезнаха, а опаковките бяха в кошчето за боклук. Освен това понякога ми мие чиниите вместо мен.

– Разбира се, той е добър домоуправител…

Сестрите седяха още известно време заедно, а после Сандра предложи да пренощуват при сестра ѝ и да хванат този домоуправител на местопрестъплението. През нощта сестрите се скриха и зачакаха.

Близо до дванайсет чуха звука от входната врата и шумолене в кухнята. Грейс беше много уплашена, но Сандра отиде да провери. Свекървата на Грейс била в кухнята. След тази история Сандра дълго се смееше.

Всичко беше съвсем банално. Съпругът на Грейс оставил ключовете на майка ѝ. А наскоро дъщеря ѝ се преместила при нея с децата си, те не ѝ давали мира, затова тя, уморена от шума, дошла при Грейс да си почине. За да не я безпокои с присъствието си, тя идваше или през нощта, или когато беше на работа. И пренареждала нещата, защото искала да помогне. Свекървата се разплака и се извини, че е изплашила Грейс. Грейс успокои жената и я покани да идва, когато пожелае.

 

Rate article
Грейс каза на сестра си, че в кухнята тенджерите и лъжиците винаги си сменят местата. На сутринта сестрите се скриха и зачакаха неканения гост.