Голямата ми дъщеря иска да смени квартирата, но аз не искам да напускам дома си

Със съпруга ми прекарахме няколко години от живота си в работа в чужбина, за да си купим мечтаното жилище. Сега разполагаме със собствен просторен апартамент с две бани, голяма кухня, няколко спални и красива всекидневна. Отне ни много дълго време, за да заживеем в такова “щастие” и най-накрая мечтата ни да стане реалност.

По онова време децата ни бяха още тийнейджъри и тъй като имаше само три стаи, едната от които беше хол, всяко от тях получи по една стая. Със съпруга ми, по ирония на съдбата, започнахме да живеем във всекидневната, но не се разстроихме, защото децата също имаха нужда от собствено пространство. Имахме късмет, че не разполагахме с никакви стаи за къмпинг!

Оттогава минаха няколко години и най-голямата ни дъщеря ни съобщи добрата новина за своя брак. Цялата сватба беше платена от богатия ѝ годеник, чиито родители притежаваха не един магазин в нашия град, така че можеха да си я позволят, а след това младоженците заминаха на великолепна обиколка из Европа, като получиха добри парични подаръци от нас и от сватовете.

След това си купиха апартамент и с малко помощ от родителите си го ремонтираха и обзаведоха. Времето обаче не пощади никого и сега те имат три деца, а апартаментът все още е двустаен.

Цялото семейство им намекнахме, че е време да помислят за разширяване, защото скоро децата ще пораснат в тийнейджъри и ще имат нужда от повече пространство, но те не ни послушаха.

И дъщеря им, и зет им работеха на високи позиции и ако искаха, можеха да разширят апартамента, като спестяват пари в продължение на 2 години, но решиха да изберат лесния начин или по-скоро “гениалния начин”, както го нарече съпругът ми. Предложиха ни да си разменим апартаментите с тях. Когато чух това, изтръпнах, не съжалявам за децата и внуците си, но това е нашето гнездо, за което сме работили толкова дълго, а сега просто се отърваваме от него?

Тя каза на по-малкия ми брат, че е време да си търси собствен апартамент, защото е завършил университет, но ние не бързахме да го изгоним, имаше достатъчно място за всички

Много обичам дъщеря си и семейството ѝ, но не искам да се отказвам от гнездото си. Ако все още нямаха възможност да се развиват, ако не печелеха достатъчно пари, тогава може би щях да предприема тази стъпка, но за тях не е толкова трудно, така че защо не могат да се постараят малко повече, за да не идват на всичко наготово?

 

 

Rate article
Голямата ми дъщеря иска да смени квартирата, но аз не искам да напускам дома си