Годеникът ми ме напусна в деня на сватбата ми. Едва когато го нямаше, разбрах истинската причина.

Кой би си помислил? Годеникът ми ме напусна в деня на сватбата ми. Никой не можеше да разбере действията му. Дори родителите му не знаеха къде е отишъл синът им. А аз не можех да намеря място за себе си. Мислех, че нещо се е случило с него. И тогава един общ приятел ми връчи бележка с думите: “Няма да успеем да създадем семейство. Съжалявам. Не ме чакай. Със сигурност ще бъдеш щастлива. С някой друг. Не се опитвай да ме намериш.” Оттогава си мислех, че животът ми е съсипан. Бях съкрушена и ядосана. Проклинах деня, в който се запознахме. Родителите на младоженеца се опитаха да получат някаква информация за изчезването на сина си от свой приятел, но той не знаеше нищо.

Времето минаваше. Бившият все пак се върнал да живее с родителите си. Но след неговата постъпка вече не общувахме. Не можех да му простя. Дори си мечтаех как един ден ще му отмъстя. Първото нещо, което исках да направя, беше да се омъжа за момчето, което ме преследваше от доста време. Но майка ми ме разубеди, като каза, че това ще бъде най-глупавата ми постъпка.

Едва шест месеца по-късно разбрах истинската причина за това. Бившият ми годеник беше мъртъв. Седмица преди сватбата разбрах за болестта му. Както се оказа, младоженецът просто не искаше аз да страдам заради него. Той дори не казал на родителите си за диагнозата си до последния момент. Знаеше само най-добрият ми приятел и той ми донесе прощално писмо. По-късно приятелят ми призна, че любимият ми често питал за мен. Дори искал да ми разкаже всичко, но нещо го спирало. Не искал да ме кара да страдам още повече.

Не можех да отворя това писмо, толкова ме болеше. То все още е в чекмеджето ми.

 

Rate article
Годеникът ми ме напусна в деня на сватбата ми. Едва когато го нямаше, разбрах истинската причина.